ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τραμπ: Αναπτύσσουμε υπερηχητικό πύραυλο που μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 1.000 μιλίων

1 min read

Στην ανάπτυξη υπερηχητικού πυραύλου που μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 1.000 μιλίων αναφέρθηκε σήμερα (13/06) ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος -όπως είπε- είναι 17 φορές ταχύτερος σε σύγκριση με τον πιο γρήγορο που έχει ο αμερικανικός Στρατός.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε σήμερα (13/06) ότι η χώρα αναπτύσσει υπερηχητικό πύραυλο που μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 1.000 μιλίων. 

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρόεδρος βρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ και αποκάλυψε πως η χώρα αναπτύσσει έναν υπερηχητικό πύραυλο, ο οποίος είναι 17 φορές ταχύτερος σε σύγκριση με τον πιο γρήγορο που έχει ο Στρατός.

Ειδικότερα, ο Τραμπ δήλωσε το εξής:

«Έπειτα από χρόνια καταστροφικών περικοπών στον προϋπολογισμό και ενός Στρατού που εξαντλήθηκε εντελώς από αυτούς τους ατελείωτους πολέμους, επενδύσαμε πάνω από δύο τρισεκατομμύρια δολάρια στην πιο ισχυρή μαχητική δύναμη -μακράν- στον πλανήτη Γη. Κατασκευάζουμε νέα πλοία, βομβαρδιστικά, μαχητικά και ελικόπτερα κατά εκατοντάδες. Νέα άρματα μάχης, στρατιωτικούς δορυφόρους, ρουκέτες και πυραύλους – ακόμα και έναν υπερηχητικό πύραυλο που είναι 17 φορές ταχύτερος από τον πιο γρήγορο που διατίθεται σήμερα στον κόσμο και μπορεί να χτυπήσει έναν στόχο 1.000 μίλια μακριά σε απόσταση».

Οι ρωσικές και κινεζικές επιδείξεις νέων υπερηχητικών πυραύλων, τα τελευταία χρόνια, ώθησαν τις ΗΠΑ να αναζωογονήσουν τις προηγούμενες προσπάθειές τους για την ανάπτυξη τέτοιων όπλων.

Η Επιτροπή Ένοπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας των ΗΠΑ ενέκρινε, την περασμένη Παρασκευή (12/06), πρόσθετη χρηματοδότηση για την άμυνα πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών όπλων.

sputnik.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.