ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τους «έπνιξε« ο Ενιπέας – Οργή από τους κατοίκους της Ηλείας [εικόνες & βίντεο]

1 min read

Την επανάληψη των πλημμυρών του 2012 έζησαν στη Σαλμώνη το πρωί της Δευτέρας. Οι κάτοικοι των παρόχθιων περιοχών του Ενιπέα, είδαν το ποτάμι να αφανίζει τις περιουσίες τους, να πλημμυρίζει τα σπίτια τους. Και αυτό, γιατί έξι χρόνια τώρα παρά τις φωνές τους, παρά την κινητοποίησή τους, η Πολιτεία τους γύρισε την πλάτη.

Οργή και στεναχώρια, συναντιώνται στην εικόνα της πλημμύρας στη Σαλμώνη. Οι κάτοικοι δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν. Έξι χρόνια παλεύουν να ευαισθητοποιήσουν την Πολιτεία να παρέμβει στον Ενιπέα για να μην κινδυνέψουν ξανά…


“Έχουμε πνιγεί δεύτερη φορά και το δικό μου το σπίτι και του γιου μου. Χάσαμε όλα μας τα υπάρχοντα το 2012 στις πλημμύρες, κάναμε καταγγελίες και έγγραφα να καθαρίσουν τον Ενιπέα, μέχρι και στον Εισαγγελέα πήγαμε και μας απάντησαν οι μηχανικοί ότι δεν συντρέχει λόγος και δεν θα ξαναβγεί το ποτάμι. Και σήμερα πάλι πάθαμε ζημιά. Λυπάμαι πάρα πολύ για το κράτος που έχουμε” είπε οργισμένος και με λυγμούς ο Στέφανος Στυλιανόπουλος.

“Και το 2012 ζήσαμε το ίδιο σκηνικό. Τότε σωθήκαμε στο παρά ένα. Βγάλαμε φωτογραφίες τις πήγαμε στον Εισαγγελέα και οι μηχανικοί μας είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Μας είπαν να κόψουμε τα δέντρα στο ποτάμι και τους ζητήσαμε να μας το δώσουν και γραπτά. Λυπόμαστε που είμαστε Έλληνες και ζούμε σε αυτό το κράτος” δήλωσε ο Γιώργος Μπεκρής.

“Όλα είναι στο νερό. Στις 5.30 το πρωί μπήκαν τα νερά. Το 2012 είχαμε πλημμυρίσει ξανά, το νερό τότε είχε 1.80 μ. μέσα στο σπίτι. Δεν έγινε τίποτα για να μας προφυλάξουν, δυστυχώς δεν ανοίγουν το ποτάμι να τραβάει τα νερά. Και να συμβαίνουν αυτά το Μάιο… Τι θα γινόταν στην καρδιά του χειμώνα. Τα πάντα γύρω είναι πλημμυρισμένα, καταστράφηκαν, καλλιέργειες, ζώα… σημείωσε ο Αλέκος Τζανέτος, μέσα απο το πλημμυρισμένο του σπίτι.

Πηγή: ilialive.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση