ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τούρκος υπουργός Αμυνας Χ.Ακάρ: «Νικήσαμε σε Λιβύη και Συρία – Ούτε καν ο κορωνοϊός μας άγγιξε»

1 min read

Μια «μεγάλη Τουρκία» που εξαπλώνεται από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Αφρική, περιέγραψε σήμερα σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, περιγράφοντας πώς ανέτρεψε την κατάσταση στην Λιβύη η τουρκική επέμβαση, πώς απέκτησε τον έλεγχο της βόρειας Συρίας και εν τέλει πώς κατάφερε να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο την μαχητική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεών της εν μέσω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες αφ’ότου ανακοινώθηκε η ανταλλαγή ύψους 35 δισ. δολ. τουρκικών λιρών με βρετανικές στερλίνες, ιαπωνικά γιέν και καταριανά ριγιάλ, προκειμένου να αυξηθούν τα τουρκικά συναλλαγματικά αποθέματα και να χαλαρώσει η οικονομική πίεση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στην τουρκική οικονομία, αλλά και δύο 24ωρα μετά τις τουρκικές επιτυχίες στην Λιβύη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έκανε εμφάνιση «θριαμβευτή».

Ανακοίνωσε ότι «Η Τουρκία άλλαξε τα δεδομένα και τις ισορροπίες στην Λιβύη» ενώ αναφερόμενος στην ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εν μέσω κορωνοϊού είπε ότι «Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, ειδικά σε σχέση με άλλες ένοπλες δυνάμεις». 

Στις ίδιες δηλώσεις  ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και η αλλαγή ισορροπίας στις μάχες στα δυτικά της χώρας ήρθε μετά την παροχή από την Άγκυρα συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης στις δυνάμεις της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας με επικεφαλής τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Η Άγκυρα «βοηθά την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας και τον πρόεδρό της, Αλ-Σάρατζ, που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη» δίνοντας την διεθνή νομιμοποίηση όχι απλώς στην στρατιωτική βοήθεια, αλλά και στην αδυναμία της Ελλάδας να αποσύρει την διπλωματική αναγνώριση στο ισλαμικό καθεστώς της Τρίπολης παρά την «μαχαιριά» που επέφερε στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Σε ότι αφορά την Συρία τόνισε ότι «Οι επιχειρήσεις μας κατά της τρομοκρατίας στη βόρεια Συρία και το Ιράκ συνεχίζονται και σημειώνω ότι 1411 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί από τις αρχές Ιανουαρίου», βαπτίζοντας «τρομοκράτες» τους Κούρδους της Συρίας που οι πάντες εγκατέλειψαν.

Αφού βέβαια πρώτοι οι ίδιοι οι Κούρδοι της Συρίας είχαν «προδώσει» τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας εγκαταλείποντας την υποστήριξη στην Δαμασκό και εμπιστευόμενοι τις ΗΠΑ. Την συνέχεια την ξέρουμε όλοι…

Η Τουρκία αυτή την στιγμή ελέγχει την δυτική Λιβύη, μεγάλες περιοχές της βόρειας Συρίας και έχει στρατιωτικές βάσεις στο Κατάρ, την Σομαλία και το Σουδάν, επεκτείνοντας την στρατιωτική της παρουσία μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό.

pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media