Πα. Σεπ 18th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τούρκος ο νέος επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους!

1 min read

Σύμφωνα με την γαλλική Le Monde ο νέος αρχηγός του ISIS είναι τουρκικής καταγωγής, επιβεβαιώνοντας έτσι τον έλεγχο που ασκεί η Τουρκία στους ισλαμιστές τρομοκράτες και στην μουσουλμανική αδελφότητα. 

Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως και ο Αλ-Μπαγκντάντι κρυβόταν σε επαρχία της Συρίας υπό τουρκικό έλεγχο λίγα χιλιόμετρα από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα ο νέος αρχηγός του ISIS, Άμπου Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι, είναι  Τουρκμένος του Ιράκ, γεννημένος στην Ταλ Αφάρ της επαρχίας Νινευή (βορειοδυτικό Ιράκ). 

Οι Τουρκμένοι, τουρκική φυλή που ζουν στη βορειοδυτική Συρία και στο βορειοδυτικό Ιράκ έχουν τουρκική συνείδηση και η Τουρκία τους θεωρεί τουρκική μειονότητα στις δύο αραβικές χώρες.

Το δημοσίευμα της «Le Monde» υπογραμμίζει, ότι είναι η πρώτη φορά, που ο αρχηγός της οργάνωσης στην πραγματικότητα είναι τουρκμενικής καταγωγής, εξ ου και η προπαγάνδα της οργάνωσης να πείσει ότι είναι αραβικής καταγωγής, απόγονος του προφήτη Μωάμεθ, προκειμένου να αποφευχθεί μια ρήξη.

Η αναρρίχηση ενός Τούρκου ως επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, διακόπτει την άνω των τριών δεκαετιών αραβική ηγεσία ισλαμσιτικών ομάδων με διεθνή προορισμό, από τον Μπιν Λάντεν έως τον Μπαγκντάντι, με ενδιάμεσα τον Ζαρκάουι, ιδρυτή του ιρακινού κλάδου της Αλ Κάιντα (που μετεξελίχθηκε σε Ισλαμικό Κράτος) και τον Ζαουάχρι, το σημερινό επικεφαλής της Αλ Κάιντα.

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» ισχυρίζεται επίσης, ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του νέου επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι εγκατεστημένος στην Τουρκία, όπου εκπροσωπεί το Τουρκμενικό Μέτωπο του Ιράκ, ένα συνασπισμό Τουρκμένων, που σχηματίστηκε το 1995 και υποστηρίζεται πάρα πολύ από την Άγκυρα.

Στη Συρία, όπου δύο τουρκμενικές πολιτοφυλακές, η Ταξιαρχία «Σουλτάνος Μουράντ» και η «Ταξιαρχία Σουλεϊμάν Σάχ», έχουν προμηθεύσει μέρος των χιλιάδων τζιχαντιστών μισθοφόρων που έστειλε η Τουρκία στη Λιβύη.

Ο Άμπου Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι σπούδασε τη Σαρία (θρησκευτικός ισλαμικός νόμος) στο Πανεπιστήμιο της Μοσούλης.

Μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε ως αξιωματικός του ιρακινού στρατού επί Σαντάμ Χουσεΐν. Ήταν μέλος του αραβοσοσιαλιστικού κόμματος Μπάαθ.

Να σημειωθεί ότι πολλά στελέχη της ηγεσίας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ήταν μπαθιστές πριν γίνουν τζιχαντιστές.

Μετά την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ πέρασε στην αντίσταση και οργανώθηκε στην ιρακινή Αλ Κάιντα.

Το 2004 συνελήφθη από τους Αμερικανούς και φυλακίστηκε. Στη φυλακή «Καμπ Μπούκα» γνώρισε τον Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Το 2014, όταν το Ισλαμικό Κράτος διασπάστηκε από την Αλ Κάιντα, ακολούθησε το πρώτο.

Είχε ρόλο κλειδί στην κατάληψη της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές τον Ιούνιο του 2014.

Ήταν ένας από τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους που ενορχήστρωσαν τη σφαγή των Γιαζίντι τον Αύγουστο του 2014.

Τότε έγινε και ο δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης, μετά τον Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

ΠΗΓΗ pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.