ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τούρκοι εθνικιστές κατηγορούν το νέο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης ως Έλληνα επικαλούμενοι δημοσιεύματα στον Ελληνικό τύπο..

1 min read

Ως «Έλληνα που κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη» κατηγορεί τον Εκρέμ Ιμάμογλου, νικητή των δημοτικών εκλογών στην Πόλη, η χαμηλής κυκλοφορίας τουρκική εθνικιστική εφημερίδα «Yeniçağ».

Η εθνικιστική εφημερίδα επικαλείται τραβηγμένους τίτλους ελληνικών ΜΜΕ -όπως του «Πρώτου Θέματος»- για να επιτεθεί στον γεννημένο στην Τραπεζούντα κεμαλικό πολιτικό.

Όπως έγραψε η «Yeniçağ», με τίτλο «Ο ελληνικός Τύπος παρουσίασε τον Ιμάμογλου ως “Ο Έλληνας που κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη”», πατάει στην αμετροέπεια του «Πρώτου Θέματος».

Υποστηρίζει ότι δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Θέμα» με τίτλο «Ο Έλληνας που κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη» συστήνει τον Ιμάμογλου ως «τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης» (ο οποίος κατά τον συντάκτη αυτοαποκαλείται «νικητής») και αναφέρεται σε αυτόν ως «Ρωμιός με καταγωγή από τον Πόντο».

Η «Yeniçağ» συγκεκριμένα τονίζει ότι σε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου «εξυμνούν» τον Ιμάμογλου ως «τον Έλληνα που κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη» και θεωρούν ότι εξ αιτίας του πήραν πίσω την Κωνσταντινούπολη που οι Έλληνες είχαν χάσει το 1453.

Επίσης υπενθυμίζει τον προ ημερών τίτλο του ελληνικού Τύπου «Η εκδίκηση της Αγίας Σοφίας» και τον τίτλο του αγγλόφωνου ενημερωτικού ιστότοπου keeptalkinggreece:

«Ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είναι Πόντιος» με τη σχετική ανάρτηση βίντεο, για την επίσκεψη Ιμάμογλου στα Γιαννιτσά όπου φαίνεται να χορεύει και να μιλάει ελληνικά.

Ωστόσο, επειδή στο TRIBUNE προσέχουμε ιδιαίτερα σε τόσο σοβαρά θέματα, ούτε «καίμε» ανθρώπους, στην ανάρτησή μας αν και τονίσαμε την ποντιακή του καταγωγή, επίσης αποσαφηνίσαμε ότι η εθνοτική καταγωγή δεν παίζει ρόλο στην τουρκική ταυτότητα.

Ένας «Τούρκος» μπορεί να είναι στην καταγωγή Κούρδος, Αρμένιος, Λαζός, Άραβας, Κιρκάσιος, Έλληνας, αρκεί να δηλώνει Τούρκος και να το πιστεύει.

Το TRIBUNE ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι Έλληνας -στη συνείδηση- και ότι άλωσε την Πόλη εξ ονόματος του Ελληνισμού ή της Ρωμηοσύνης.

Συστήνουμε στην επιπόλαια, κίτρινη, ανεύθυνη και χυδαία ελληνική δημοσιογραφία να μη χειρίζεται τέτοια θέματα με την ελαφρότητα του ντόπιου μικροκομματισμού.

Δεν τους αρκεί το «κακό» που κάνουν στο εσωτερικό της χώρας με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων;

Θέλει να επεκτείνουν τη ζημιά τους και εκτός συνόρων; Τόσο ανόητοι ή τόσο επικίνδυνοι;

Ας σοβαρευτούν. Να ασχολούνται με εκείνα που γνωρίζουν και μέχρι εκεί που καταλαβαίνουν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.