ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκικό ΥΠΕΞ σε Μητσοτάκη Αβάσιμες και ατυχείς οι δηλώσεις σου για το προσφυγικό

1 min read

Δριμεία επίθεση εξαπολύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ασκόι επιτίθεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το προσφυγικό.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου μιλάει για «χειραγώγηση» της κοινής γνώμης και «στρέβλωση» των γεγονότων ενώ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη «ατυχείς».

«Σε σχέση με την προσφυγική κρίση του 2015, όταν 850.000 μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, οι αφίξεις σήμερα έχουν μειωθεί κατά 94% χάρις στα μέτρα που έλαβε η Τουρκία» τονίζει ο Ακσόι, και συμπληρώνει:

«Είναι απάνθρωπο οι χώρες που βρίσκονται πάνω στους μεταναστευτικούς διαδρόμους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να υιοθετούν “μηδενική μεταναστευτική πολιτική” και να αγνοούν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Η Ελλάδα και οι χώρες που ταλανίζονται από το προσφυγικό πρέπει να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν την μετανάστευση στις χώρες προέλευσης (σ.σ. προσφύγων και μεταναστών)».

Ο Τούρκος αξιωματούχος στρέφει τα «πυρά» του και κατά της Ευρώπης, λέγοντας πως η Ελλάδα αλλά και η διεθνής κοινότητα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν είναι δίκαιο για την Τουρκία να επωμιστεί το συνολικό βάρος του προσφυγικού, που αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα.

Τονίζει δε, ότι η χώρα φιλοξενεί ήδη 4 εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.