ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκικό σχέδιο SUGA στο Αιγαίο με “πιόνια” ψαράδες!

1 min read

Το σχέδιο Suga προβλέπει και τη χρησιμοποίηση των Τούρκων ψαράδων. Υπενθυμίζουμε ότι λίγα 24ωρα πριν από την ελληνοτουρκική κρίση είχαμε εισβολή δεκάδων τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο. Κάποιοι τότε έλεγαν ειρωνικά στην Αθήνα ότι πρόκειται “για την εποχή της τσιπούρας, του μπακαλιάρου ή του …Rio Mare”, αποδεκνύοντας ότι απλά ζουν αλλού. Σύμφωνα με το σχέδιο μέσω των Τούρκων ψαράδων που θα συνοδεύονταν από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, η Άγκυρα θα επεδίωκε την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.

Το σχέδιο προέβλεπε τη χρησιμοποίηση τεσσάρων στρατιωτικών σχηματισμών του ναυτικού, που είχαν εντολές να είναι έτοιμες για να αναλάβουν δράση με αφορμή επεισόδιο με ψαράδες. Στο σχέδιο προβλεπόταν η χρήση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με διαρροή “στημένων” ρεπορτάζ. Κι αυτό το ΄χουμε ζήσει.

Αν και το σχέδιο εγκρίθηκε από τον Ναύαρχο Örnek, δεν αποτελούσε μέρος της αλυσίδας διοίκησης και σίγουρα δεν είχε εγκριθεί από τον τότε Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Hilmi Özkök.

Οι σχεδιαστές της Suga πρότειναν ακόμη και ότι οι κανόνες εμπλοκής θα πρέπει να ανατεθούν στον διοικητή των ναυτικών δυνάμεων κι όχι στον τότε αρχηγό Ενόπλων Δυνάμρων,. Αυτό είναι λογικό δεδομένου του γεγονότος ότι ο στρατηγός Özkök, τότε δεν ενημερώθηκε για το σχέδιο Suga, καθώς σχεδιάστηκε κρυφά από το ναύαρχο Admrnek, τότε διοικητή των ναυτικών δυνάμεων και μια μυστική ομάδα των υφισταμένων του. Η ομάδα ανησυχούσε προφανώς ότι δεν μπορούσε εύκολα να χειριστεί τον αρχηγό του γενικού επιτελείου για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο Suga.

Πηγή militaire.gr

Διαβάστε ΕΔΩ το δημοσίευμα του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Δημοσίευση στα Social Media