ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκικό μανιφέστο για Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη: “Τα εδάφη της Θράκης είναι “τουρκικά” και θα τα πάρουμε πίσω…” (βίντεο, φωτό)

1 min read

Νέο μπαράζ προκλήσεων της Αγκυρας αυτή τη φορά με επίκεντρο την Θράκη όπου στην πλέον πρόσφατη την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αδριανούπολη από το κολέγιο Μπαχτσεσεχίρ σε συνεργασία με διοικούντες και μαθητές του μειονοτικού σχολείου Κομοτηνής, υψώθηκε η σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Τουρκικά Νέα σε βίντεο που δημοσιεύτηκε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Νετζάτ Αχμέτ να προτρέπει Έλληνες μουσουλμάνους νέους να εγγράφονται σε Γυμνάσια και Λύκεια της Τουρκίας διότι όπως σημειώνει για το σύλλογο του η τουρκική εθνική συνείδηση είναι σημαντική.

Και ενώ αυτά που είπε ο Νετζάτ Αχμέτ έχουν λίγο πολύ ακουστεί αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας ενός άλλου ατόμου στην συγκεκριμένη εκδήλωση φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο η απεικόνιση της σημαίας της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» και της Τουρκικής σημαίας στην επιφάνεια προβολής της αίθουσας όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση.

Πρόσφατα επίσης έγινε γνωστό ότι στο προξενείο της Κομοτηνής μετατέθηκε στέλεχος της τουρκικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, σε μια προσπάθεια να «αναβαθμίσουν» τις δυνατότητες του προξενείου και συνεπώς, να αυξήσουν την προπαγάνδα και τις προκλήσεις στη Θράκη.

Ομιλία Τούρκου αξιωματούχου στην Κομοτηνή – Ο Αμπντουλλάχ Έρεν, δηλώνει πως τα εδάφη της Θράκης είναι “τουρκικά” και πως θα τα πάρουν πίσω.

Διαβάστε την μετάφραση της ομιλίας όπως την παραθέτουν τα tourkikanea.gr:

¨Καλωσορίσατε στο πρόγραμμα αυτό με το οποίο τιμάμε τα 90 έτη της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής… Σας χαιρετίζω με τα πλέον εγκάρδια συναισθήματα μου.

Χαιρετίζω όλους τους συντοπίτες μου από κάθε μεριά της δυτικής Θράκης. Τιμούμε για τις καλές πράξεις όχι μόνο εσάς που ζείτε, αλλά και τον πρόγονο μας τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή που μόχθησε για να γίνουν αυτά τα εδάφη η πατρίδα μας. Τιμούμε τον κατακτητή του Κοσσόβου σουλτάνο Μουράτ Α, τον Σαρι Σαλτουκ και τον Γκαζι Εβρενος Μπεη.

Tιμούμε επίσης για τις καλές του πράξεις τον Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, που πιστεύουμε πως ακολούθησε την γραμμή εκείνων, έδωσε την καρδιά του στην υπόθεση της Δυτικής Θράκης, θυσίασε την ζωή του στον δρόμο αυτού του αγώνα και τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίσω όταν ήμουν μικρός.

Αξιότιμοι συμπολίτες μου εγώ είμαι ένας άνθρωπος από σας. Είμαι Δυτικοθρακιώτης. Ο πατέρας μου όντας μικρός το 1968 πήγε στην Τουρκία για να να σπουδάσει και αργότερα έμεινε στην Τουρκία και συνέχισε τη ζωή του εκεί. Η μάνα μου κατάγεται από την Κασταμονη, ενώ εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο δεσμός μας με αυτά τα εδάφη δεν κόπηκε και δεν πρόκειται να κοπεί ποτέ.

Από την θέση μου ως πρόεδρος της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε στην εξεύρεση λύσεων για τα βάσανα όχι μόνο της μειονότητας Δυτικής Θράκης, αλλά για τους ομογενείς μας σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει μία συναισθηματική οδός η οποία μας ενώνει τον έναν με τον άλλον.

Τα εδάφη αυτά όπως και όλα τα εδάφη όπου υπάρχουν οι Τούρκοι είναι ζυμωμένα με λίγο πόνο και με τον πόνο έχουμε ζυμωθεί. Στην πραγματικότητα αυτός ο πόνος είναι ακριβώς μας συνδέει τον έναν με τον άλλον.

Εμείς όχι μόνο για εδώ, εμείς προσπαθούμε να πράξουμε σχέδια σχετικά με τους Τατάρους της Κριμαίας, τους Τούρκους της Αχίσκα, αλλά και για τους Ουιγούρους Τούρκους. Έτσι όταν τέτοιους πόνους τους μοιραζόμαστε μεταξύ μας σαν να είναι μετρητά, τότε είναι που εμφανίζεται η ιστορία της περιοχής και των Τούρκων.

Ξεκινώντας από αυτό, επιθυμώ να πω το εξής. Εσείς είστε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες σε αυτά εδώ τα εδάφη. Σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης, οι ομογενείς μας στην Δυτική Θράκη, έχουν το μειονοτικό στάτους.

Αλλά πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτών των εδαφών –υπό την σημαία της Ελλάδας- είστε εσείς. Με τις δικές σας προσπάθειες, θα υπάρξει εδώ οικονομική, πολιτική, εκπαιδευτική κα κοινωνική ανάπτυξη. Με την δική σας ενότητα και ομοψυχία θα δούμε πολύ ωραίες μέρες. Εγώ από την θέση που βρίσκομαι, δίνω μεγάλη σημασία στην Δυτική Θράκη

Η GTGB είναι ένας σύλλογος, πολύ σημαντικός για την ιστορία τη τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Είναι ένας φορέας σύμβολο για τον αγώνα της τουρκικής μειονότητας, που με τις υπηρεσίες του έχει συμβάλει στα πεδία της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Να γιορτάσουμε πολλές ακόμη δεκαετίες της GTGB, να είμαστε πάλι ένα και όλοι μαζί.

Οι νέοι αδερφοί μας, πρέπει να μιλάτε πολύ καλά ελληνικά. Πρέπει να εκπαιδευτείτε σε καλά σχολεία. Και παράλληλα πρέπει να μάθετε και μια ξένη γλώσσα. Διότι υ υπόθεση της Δυτική Θράκης είναι μια υπόθεση πολύ λίγο γνωστή στην διεθνή κοινότητα.

Ο χρόνιος αγώνας της μειονότητας δυτικής Θράκης διεξήχθη με αξιοπρέπεια, αλλά είναι ένας αγώνας πολύ λίγο γνωστός στον κόσμο. Αυτά πρέπει να τα ανακοινώνουμε στην διεθνή κοινότητα.

Σας υπόσχομαι και προσωπικά αλλά και εξ ονόματος της υπηρεσίας μου, πως θα πράξουμε ότι μπορούμε στο επόμενο διάστημα για την Δυτική Θράκη.


Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.