ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκικό drone που «θα ενοχλήσει την Ελλάδα» πέταξε πάνω από τα Δαρδανέλια

1 min read

Η πρώτη επίσημη πτήση του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους ΤΒ12 (drone) πάνω από τα Δαρδανέλια πραγματοποιήθηκε χθες, όπως ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κατασκευής τους, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, γαμπρός του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Η τουρκική εφημερίδα Βατάν υπενθυμίζει ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε χρησιμοποιηθεί ανεπίσημα για πρώτη φορά από τις δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας στο Ντάλαμαν, ενώ είχαν τότε τεθεί σε συναγερμό οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, με «γαλανόλευκα» F16 να το ακολουθούν. Τώρα αναμένεται να ενοχλήσει και πάλι τους Έλληνες στα βόρεια, αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το drone λειτουργεί με πετρέλαιο, μπορεί να πετάει 24 ώρες συνεχόμενα, αλλά το κόστος πτήσης ανά ώρα φτάνει τα 3.000 δολάρια. Κόστος που θεωρείται φτηνό σε σχέση με το κόστος πτήσεις ενός F-16. Μία ώρα πτήσης ενός ελληνικού μαχητικού για να αναχαιτίσει ένα τουρκικό αεροσκάφος κοστίζει 150 χιλιάδες δολάρια. Όπως σχολιάζει και ο τουρκικός Τύπος, «η Τουρκία διασφάλισε να ‘ελέγχει’ το Αιγαίο φτηνά».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.