ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκικό ”Βιετνάμ” στο Β. Ιράκ: Δεκατρείς τούρκοι νεκροί

1 min read
  • Πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο, αφού θεωρητικά η Τουρκία είναι χώρα του ΝΑΤΟ. Προφανώς η Ουάσιγκτον δεν εμπιστεύεται την Άγκυρα σε πολλά ζητήματα στην περιοχή λόγω των σχέσεων Πούτιν και Ερντογάν και λόγω των τουρκικών συμφερόντων  στην περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα έχει γίνει η πιο ασφαλής περιοχή για τις αμερικανικές δυνάμεις στην πορεία “ρήξης” με την Ρωσία.

Η βάση στην Αλεξανδρούπολη, το Αιγαίο και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δίνουν άλλο “αέρα” στις ΗΠΑ και αυτό οφείλουμε να το εκμεταλλευθούμε και να εξοπλίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας. 

Νέες απώλειες των Τούρκων στο Ιράκ

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν την Παρασκευή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ και μέχρι σήμερα μετράνε 13 νεκρούς, ενώ υποχώρησαν και σε κάποια σημεία στην περιοχή.

Η επιχείρηση της Άγκυρας πραγματοποιήθηκε όλως τυχαίως, λίγες ώρες πριν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν αναγνωρίσει  τη γενοκτονία των Αρμενίων, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό του λαού της χώρας.

Ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί συνεχείς βομβαρδισμούς, ώστε τα στρατεύματά του να μη δεχθούν πυρά από τις μονάδες των Κούρδων ανταρτών, οι οποίοι όμως έχουν ειδικά καταφύγια και αποφεύγουν τα εναέρια χτυπήματα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. 

Πηγές αναφέρουν ότι σήμερα η Τουρκία έχει τουλάχιστον 13 νεκρούς στρατιώτες και τριπλάσιους τραυματίες, ενώ έχει απολέσει έναν μεγάλο αριθμό στρατιωτικού εξοπλισμού και οχημάτων.Η Τουρκία έχασε επίσης την επαφή με ένα ελικόπτερο μεταφορών με 9 στρατιώτες μέσα οι οποίοι έχουν κυρηχθεί αγνοούμενοι, ενώ 4 ακόμη σκοτώθηκαν σήμερα.

  • Οι περιοχές όπου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση είναι η στενωπός Nerwê στην περιοχή Zap. Οι κουρδικές δυνάμεις φέρονται να απέκρουσαν και να απώθησαν τις τουρκικές δυνάμεις τέσσερις φορές. Όπως όλα δείχνουν, έχουμε μία ακόμη αποτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ, το οποίο έχει καταστεί “Βιετνάμ” για τους Τούρκους.

Δημοσίευση στα Social Media