ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκικά ΜΜΕ: Για αυτό συνελήφθησαν οι Ελληνες στρατιωτικοί

1 min read

Τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να φέρνουν στο φως στοιχεία για την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει αν αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Haberler», η σύλληψη των Άγγελου Μητραιτώδη (ανθυπολοχαγό) και Δημήτρη Κουκλατζή (λοχία ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας ΜΧ) «έγινε σε σημείο που απέχει 253 μέτρα από τον τουρκικό συνοριακό αστυνομικό σταθμό Pazarkule και 240 μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσα σε τουρκικό έδαφος«.

Στο μεταξύ, στην διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της Στρατοχωροφυλακής στην Άγκυρα στέλνουν τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για ενδελεχή έλεγχο, οι τουρκικές Αρχές, σύμφωνα με την Milliyet.

Tα κινητά του υπολοχαγού, Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη εστάλησαν στα κεντρικά της τουρκικής χωροφυλακής, στην Άγκυρα, για ψηφιακό έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί, αν οι δύο Έλληνες προσπάθησαν να καταστρέψουν φωτογραφίες ή βίντεο, λίγο πριν πέσουν στα χέρια των Τούρκων, κάτι που θα μπορούσε να δώσει στις τουρκικές Αρχές, το λόγο ώστε να στοιχειοθετήσουν και την κατηγορία της κατασκοπείας σε βάρος τους, αναφέρει η Milliyet στο δημοσίευμα της.

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν με την κατηγορία της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και πως ελέγχονται για την απόπειρα στρατιωτικής κατασκοπίας. Σύμφωνα με τα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, θα διαμορφωθεί και το κατηγορητήριο της δίκης.

Παρέμβαση Κομισιόν

Την ελπίδα για μία ταχεία και θετική επίλυση στο ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες, ο κ. Σχοινάς επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ενήμερη για το το περιστατικό στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο αξιωματούχων του ελληνικού στρατού, οι οποίοι έχουν φυλακιστεί και αναμένουν να δικαστούν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σχοινάς πρόσθεσε ότι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, έχουν ενημερωθεί αντίστοιχα από τον Έλληνα υπουργό, Πάνο Καμμένο. «Εμείς, στην Επιτροπή, ελπίζουμε σε μία ταχεία και θετική εξέλιξη στο εν λόγω ζήτημα, σε πνεύμα σχέσεων καλής γειτονίας, όπως θα έπρεπε πάντα να γίνεται μεταξύ δύο γειτόνων που είναι επίσης μέλη του ΝΑΤΟ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ερωτηθείς εάν θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα στις 26 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε ότι η Επιτροπή εργάζεται για την προετοιμασία της Συνόδου, κάνοντας όλες τις απαραίτητες διεργασίες που θα οδηγήσουν στην πραγματοποίησή της.

Η μαρτυρία του πατέρα του Έλληνα στρατιωτικού

Tη Δευτέρα οι οικογένειες των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Εβρο, επισκέφθηκαν τα παιδιά τους στις φυλακές στην Αδριανούπολη.

Ο πατέρας του λοχία ΕΠΟΠ, Δημήτρη Κούκλατζη μίλησε για την κατάσταση των δύο στρατιωτικών και για τις συνθήκες κράτησης: «Ελπίζω οι αρμόδιοι να κάνουν αυτό που πρέπει ώστε σύντομα να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας. Χθες το μεσημέρι είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα παιδιά μας, τον Δημήτρη και τον Άγγελο, οι δύο οικογένειες, από κοντά σχετικά, την ώρα του επισκεπτηρίου, στις φυλακές Αδριανουπόλεως.

Βρήκαμε τα παιδιά να είναι καλά στην υγεία τους και με το φρόνημα υψηλό, γεγονός που μας εντυπωσίασε. Με τη συζήτηση διαπιστώσαμε ότι αντιμετώπισαν με μεγάλη γενναιότητα το περιστατικό όπως αντιμετωπίζουν και την κράτησή τους, γεγονός που σαν γονείς μας κάνει και εμάς πάρα πολύ υπερήφανους.

Να σημειώσω ότι και η φροντίδα της φυλακής προς το πρόσωπό τους είναι πολύ καλή. Ας ευχηθούμε όλοι, οι αρμόδιοι να κάνουν αυτό που πρέπει, ώστε σύντομα να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας από κοντά και να  μην τους μιλάμε με τηλέφωνο πίσω από το τζάμι της φυλακής».

Καμμένος: Είναι θέμα και της Ε.Ε.

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ ήρθε το πρωί της Τρίτης η πρώτη δημόσια δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απέδωσε το «παραμεθόριο επεισόδιο στο γεγονός ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών» . Τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού».

«Είναι θέμα της ΕΕ η σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων-Ευρωπαίων στρατιωτικών και η άρνηση του Τούρκου εισαγγελέα να αποδεχθεί το αίτημα της ελληνικής πλευράς να παραμείνουν οι δύο στρατιωτικοί στην Τουρκία, αλλά να κρατηθούν στο ελληνικό προξενείο, και όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας» τόνισε ο υπουργός.

«Η σύλληψή τους σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο που συνήθως λυνόταν με διαπραγματεύσεις μεταξύ διοικητών έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας» επισήμανε ο κ. Καμμένος.

Αυτές είναι οι φυλακές υψίστης ασφαλείας όπου κρατούνται

Εικόνες από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας όπου κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συγκεκριμένες φυλακές είναι πρόσφατα ανακαινισμένες ενώ οι συνθήκες είναι καλύτερες σε σχέση με άλλες φυλακές της Τουρκίας. Οπως ειπώθηκε  επίσκεψη σε κρατούμενο των φυλακών, επιτρέπεται μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.