ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από ελληνικά πολεμικά πλοία κατά τη διάρκεια της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018

1 min read

Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018, τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από πολεμικά πλοία του Στόλου μας!

Έχει συμβεί ακόμη μία φορά κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης, όταν οι Τούρκοι απονήωσαν uav από φρεγάτα τους και το έστειλαν πάνω από ελληνικό πολεμικό πλοίο.Όμως όσο περνά ο καιρός οι Τούρκοι φαίνεται να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα uav’ s ,τα οποία τα στέλνουν όλο και πιο βαθιά στο Αιγαίο.

Το ένα απ΄ αυτά εντοπίστηκε από πλοίο που έπλεε ανοιχτά από την Αντίπαρο.

Όλες οι πτήσεις έγιναν νύχτα και είναι η απόδειξη ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει πολύ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ακόμη και χωρίς τα…F-35. Η Άγκυρα έχει επενδύσει πολλά στην τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που μπορούν να φέρουν και όπλα. Κατασκευάζονται από την τουρκική αμυντική βιομηχανία και έχουν αρχίσει ήδη να χρησιμοποιούνται στο Αιγαίο. Τα τρία περιστατικά στον ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ, είναι συνέχεια της παραβίασης του εθνικού εναέριου χώρου στη Ρόδο, τη Μεγάλη Πέμπτη του 2018! Το τουρκικό uav είχε αναχαιτιστεί από ελληνικά F-16.

Η Ελλάδα που πρώτη είχε αρχίσει να ασχολείται με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το 1979 ,αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε την προσπάθεια , προσπαθεί να καλύψει το κενό και τον χαμένο χρόνο με “πατέντες” που έχουν αποδειχτεί χρήσιμες. Η ενοικίαση ισραηλινών uav’s είναι μία απ΄ αυτές και όπως φάνηκε στον ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ τα συγκεκριμένα μέσα παρέχουν εξαιρετικές δυνατότητες.

Πηγή: militaire.gr

Δημοσίευση στα Social Media