ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία: Χιλιάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης (ΦΩΤΟ)

1 min read

Πολλές χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης, υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης ζητώντας περισσότερη «ελευθερία» και «το τέλος της πατριαρχίας», όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Όλες μαζί είμαστε ισχυρές» και «Θ’ αντισταθείτε μαζί μας αυτήν την άνοιξη;» οι διαδηλώτριες διέσχισαν τη λεωφόρο Ιστικλάλ, την καρδιά της ευρωπαϊκής πλευράς της πόλης. Ορισμένες φώναζαν και αντικυβερνητικά συνθήματα.

«Η κατάσταση των γυναικών εδώ είναι ντροπιαστική. Και χειροτερεύει», δήλωσε η Τουρκάν Γκεζμίς. «Δεν μας αφήνουν ελεύθερες. Καθημερινά, δεχόμαστε πιέσεις και ξανά πιέσεις. Φτάνει πιά!» πρόσθεσε.

«Η Τουρκία πραγματικά είναι κάτω από τον μέσο όρο. Όταν μιλάμε για ελευθερίες, δεν υπάρχει τίποτα απ’ αυτά. Και όχι μόνο για τις γυναίκες, για όλους. Δεν ζούμε σε μια χώρα όπου υπάρχει ισότητα» τόνισε μια άλλη διαδηλώτρια, η Χαλέ.

AP - Ημέρα της γυναίκας - Τουρκία - διαδήλωση

Οι οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών καταγγέλλουν συχνά δηλώσεις Τούρκων πολιτικών –αρχής γενομένης από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν– που τις θεωρούν σεξιστικές. Σήμερα, ο πρόεδρος επανέλαβε, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ότι θα ήθελε οι Τούρκοι να αποκτούν «τουλάχιστον τρία παιδιά», μια δήλωση που του στοίχισε πολλά επικριτικά σχόλια.

«Όταν το λέω αυτό, κάποιους ενοχλώ. Γιατί; Επειδή είναι εχθροί του έθνους μας» υποστήριξε ο Ερντογάν.

AP - Ημέρα της γυναίκας - Τουρκία - διαδήλωση

AP - Ημέρα της γυναίκας - Τουρκία - διαδήλωση

AP - Ημέρα της γυναίκας - Τουρκία - διαδήλωση

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.