ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία: Σκέψεις για αγορά ρωσικών μαχητικών, αν «παγώσει» το ντιλ για τα F-35

1 min read

Εναλλακτική λύση για την ενίσχυση του εναέριου στόλου της αναζητά η Άγκυρα, στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο «παγώματος» της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τα F-35. Η αμερικανική Βουλή ενέκρινε τροπολογία για «πάγωμα» της αποστολής των αμερικανικών μαχητικών στην Τουρκία, μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για στροφή της Τουρκίας στην αγορά ρωσικών μαχητικών SU-35 και SU-57.

Ένας από τους λόγους που οι ΗΠΑ καθυστερούν να παραδώσουν τα F-35 στην Τουρκία είναι η απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400. Οι σχέσεις των δύο χωρών το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, με αφορμή και την παραμονή στη φυλακή ενός Αμερικανού πάστορα.

Πάντως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αγορά σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών. Μάλιστα, η ιστοσελίδα internethaber.com αναφέρει ότι τουρκική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την παραγγελία των ρωσικών υπερσύγχρονων αεροσκαφών πέμπτης γενιάς SU-57, ενώ γίνεται λόγος και για άμεση παραγγελία SU-35, που δοκιμάστηκαν με επιτυχία στον πόλεμο στη Συρία.

Τα SU-35, αναφέρεται το δημοσίευμα, θα έχουν αποκλειστικά τουρκικό λογισμικό, για να ελέγχεται η λειτουργία τους εξ ολοκλήρου από την Τουρκία. Τούρκοι ειδικοί εξετάζουν τις περιπτώσεις των δύο τύπων μαχητικών της «οικογένειας» Σουχόι, προκειμένου να προτείνουν στην κυβέρνηση την καλύτερη λύση.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.