ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Tουρκία: Παράνομη η στήριξη της ΕΕ στην Κύπρο για την ΑΟΖ

1 min read

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έστειλε επιστολή προς τα μόνιμα μέλη της ΕΕ, καθώς και του Συμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να τους ενημερώσει για τη θέση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην επιστολή του ανέφερε, ότι η περιοχή στην οποία έκανε τις έρευνες ο «Πορθητής» αποτελεί τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Παράλληλα, τόνισε ότι η στήριξη που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Κυπριακή Δημοκρατία στο ζήτημα της ΑΟΖ αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο.

Την ίδια στιγμή η Κύπρος εξέθεσε τις τουρκικές προκλήσεις στις ΗΠΑ
Εντωμεταξύ, τηλεφωνική συνομιλία με τον Τζον Μπόλτον, Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η συνομιλία έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Χριστοδουλίδη, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Μπόλτον για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με παράνομες ενέργειες Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι κκ Χριστοδουλίδης και Μπόλτον αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τον χειρισμό του θέματος. Ο Αμερικανός αξιωματούχος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ επί του θέματος, όπως είχε εκφραστεί στη σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι δυο αξιωματούχοι συμφώνησαν να παραμείνουν σε συνεχή επαφή επί του συγκεκριμένου θέματος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.