Δε. Νοέ 30th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία: Πάνω από 300 συλλήψεις πολιτών που άσκησαν κριτική για την εισβολή στη Συρία

1 min read

Ανάμεσά τους βρίσκονται πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές – Κρατούνται με την κατηγορία της «διασποράς τρομοκρατικής προπαγάνδας»

Την τακτική που ακολούθησε έναντι των πολιτικών του αντιπάλων και των αντιφρονούντων μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 φαίνεται πως εφαρμόζει, έστω και σε μικρότερη κλίμακα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να «εξαφανίσει» τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας του για την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αφρίν.

Όπως έγινε γνωστό και επισήμως, οι τουρκικές αρχές ασφαλείας έχουν προβεί στη σύλληψη τουλάχιστον 300 ατόμων, τα οποία άσκησαν δημοσίως κριτική για την εισβολή στο συριακό έδαφος και τις φονικές επιχειρήσεις που διεξάγονται σε διάφορες περιοχές των Κούρδων, τόσο από το τουρκικό πυροβολικό, όσο και από την αεροπορία.

Οι κατηγορίες με τις οποίες κρατούνται εκατοντάδες πολίτες, είναι της «τρομοκρατικής προπαγάνδας», μέσω των social media.

Τη Δευτέρα, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι έχουν συλληφθεί 311 άτομα για «διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας», κατά τη διάρκεια των 10 ημερών που διεξάγεται η στρατιωτική επιχείρηση «Κλαδί ελιάς». Ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται πολιτικοί, δημοσιογράφοι και μέλη ακτιβιστικών ομάδων.

Οι συλλήψεις ξεκίνησαν μετά τη δημόσια κριτική του Τούρκου προέδρου στην Τουρκική Ιατρική Ένωση (TTB), τα μέλη της οποίας χαρακτήρισε «λάτρεις της τρομοκρατίας». Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τη λειτουργία της συγκεκριμένης Ένωσης και ότι σύντομα θα βγει το πόρισμα.

Οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή Αφρίν της Συρίας συνεχίζονται, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι στόχος είναι η εξάλειψη των Κούρδων «τρομοκρατών» και ο «καθαρισμός» των συνόρων της Τουρκίας από «τρομοκρατικές ομάδες».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.