ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία – Κορονοϊός: Σε καραντίνα χιλιάδες πιστοί που επέστρεψαν από τη Μέκκα

1 min read

Όλοι οι επιβάτες που επιστρέφουν από το Ούμρα από χθες το βράδυ τίθενται σε καραντίνα σε διαφορετικά δωμάτια σε φοιτητικές εστίες

Χιλιάδες Μουσουλμάνοι πιστοί που επέστρεψαν από προσκύνημα στη Σαουδική Αραβία τέθηκαν σε καραντίνα σήμερα, λόγω των ανησυχιών για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, έγινε γνωστό από Τούρκους αξιωματούχους.

Στα πλάνα που πρόβαλαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, διακρίνονται λεωφορεία να μεταφέρουν τους προσκυνητές και να κινούνται κατά μήκος της λεωφόρου που συνδέει το αεροδρόμιο της Άγκυρας με την πόλη, στο πλαίσιο της επιχείρησης να απομονωθούν όσοι επιστρέφουν σε φοιτητικές εστίες.

Η Τουρκία, όπου έχουν καταγραφεί 6 κρούσματα του νέου κορονοϊού, έχει εντείνει τα μέτρα για να αποτρέψει τη διασπορά της νόσου, κλείνοντας σχολεία και πανεπιστήμια, διεξάγοντας αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς θεατές και αναστέλλοντας τις πτήσεις προς πολλές χώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κότζα έδωσε εντολή όσοι επιστρέφουν από το προσκύνημα Ούμρα να τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, εξηγώντας ότι ένας άνθρωπος που επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα απο εκεί ήταν το έκτο κρούσμα στη χώρα.

«Όλοι οι επιβάτες που επιστρέφουν από το Ούμρα από χθες το βράδυ τίθενται σε καραντίνα σε διαφορετικά δωμάτια σε φοιτητικές εστίες» έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας ότι όσοι θεωρούνται ύποπτα κρούσματα θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία για εξετάσεις.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.