ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία: Ενισχύσεις στα σύνορά της με την Συρία αποστέλλει η Άγκυρα, σύμφωνα με το DHA

1 min read

Ενισχύσεις στα σύνορά της με την Συρία αποστέλλει η Τουρκία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο DHA (Demiroren News Agency), προσθέτοντας ότι 100 οχήματα, περιλαμβανομένων ημιφορτηγών, και όπλα μεταφέρονται στην περιοχή.
Οι ενισχύσεις αυτές αποστέλλονται μερικές ημέρες μετά την δήλωση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία θα αναβάλλει σχεδιασμένη στρατιωτική επιχείρηση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στη βόρεια Συρία μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη Συρία.
Το DHA πρόσθεσε ότι η τουρκική αυτοκινητοπομπή κατευθύνεται προς την μεθοριακή περιοχή Κιλίς, στη νότια επαρχία Χατάι, και περιλαμβάνει άρματα μάχης, οβιδοβόλα, πολυβόλα και λεωφορεία που μεταφέρουν καταδρομείς.
Ένα μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού και του προσωπικού θα στρατοπεδεύσει σε θέσεις κατά μήκος των συνόρων ενώ ορισμένοι πέρασαν στη Συρία μέσω της περιοχής Ελμπεϊλί, προσθέτει το DHA.
Η Ελμπεϊλί βρίσκεται σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την πόλη Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία, η οποία αποτέλεσε μήλον της έριδος μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον. Τον Ιούνιο οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ κατέληξαν σε συμφωνία βάσει της οποίας θα απομακρύνονταν οι YPG από την περιοχή, αλλά η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε ότι έχει καθυστερήσει ο οδικός χάρτης.
Το Reuters δεν κατάφερε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τα αίτια για τις ενισχύσεις αυτές και Τούρκοι αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει προς το παρόν σχετικά.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.