ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία Εκλογές: Το Κόμμα της Ευτυχίας που μπορεί να “κόψει” ψηφοφόρους από τον Ερντογάν!

1 min read

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να κινητοποιήσει τη βάση του ενόψει των εκλογών της Κυριακής, όμως κινδυνεύει να χάσει πολύτιμες ψήφους από έναν απίθανο αντίπαλο: ένα ισλαμιστικό κόμμα που επιδιώκει να ροκανίσει το παραδοσιακό εκλογικό σώμα του.

Το κόμμα Σααντέτ (Κόμμα της Ευτυχίας) συμμάχησε με την αντιπολίτευση για τις βουλευτικές εκλογές εναντίον του AKP, του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος του Ερντογάν.

Και ο εβδομηντάχρονος αρχηγός του, ο Τεμέλ Καραμολάογλου, είναι μεταξύ των υποψηφίων που διεκδικούν την προεδρία με αντίπαλο τον άνθρωπο που εδώ και 15 χρόνια κρατάει τα ηνία της χώρας.

Το Σααντέτ και ο αρχηγός του, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αναμένεται να κερδίσουν ένα περιθωριακό ποσοστό. Όμως η ψηφοφορία προαναγγέλλεται τόσο αμφίρροπη ώστε οι λίγες ψήφοι που μπορεί να κερδίσουν, μπορεί να στερήσουν από το AKP την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και από τον Ερντογάν τη νίκη από τον πρώτο γύρο στις προεδρικές εκλογές.

Το κόμμα που επιδιώκει σήμερα να κλείσει τον δρόμο στον Ερντογάν και το AKP, είναι παραδόξως αυτό που τους είναι το πιο κοντινό ιδεολογικά, καθώς οι δύο σχηματισμοί προήλθαν από το πολιτικό ισλάμ που ενσαρκωνόταν από τον πρώην πρωθυπουργό Νετσμετίν Ερμπακάν, ο οποίος πέθανε το 2011.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.