ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τούρκος συνελήφθη στη Γερμανία με όπλο και λίστα οπαδών του Γκιουλέν! Ήταν εκτελεστής;

1 min read

Η λίστα με τα ονόματα περιλάμβανε επίσης πρόσθετες πληροφορίες για κάθε άτομο ξεχωριστά

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε ξενοδοχείο στο Ντίσελντορφ και συνέλαβε έναν 40χρονο Τούρκο με πιστόλι αερίου και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών, καθώς και μια λίστα οπαδών του κινήματος Γκιουλέν, αποκάλυψε ο ιστότοπος του Der Spiegel.

Οι γερμανικές αρχές ερεύνησαν το Niu Hotel στο Oberbilk για ώρες. Οι γύρω δρόμοι αποκλείστηκαν και 550 επισκέπτες του ξενοδοχείου  χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους λόγω της επιχείρησης.

Η λίστα με τα ονόματα των οπαδών του κινήματος Γκιουλέν που κατασχέθηκε, περιλάμβανε επίσης πρόσθετες πληροφορίες για κάθε άτομο ξεχωριστά. Σύμφωνα με το Der Spiegel, τα άτομα που περιλαμβάνονται στη λίστα είχαν ενημερωθεί από τη γερμανική αστυνομία.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν για την οργάνωση της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 και το χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση», αν και το FETO αρνείται κατηγορηματικά τη συμμετοχή του στην απόπειρα πραξικοπήματος ή οποιαδήποτε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Οι ερευνητές εξετάζουν τώρα το ερώτημα εάν αυτή ήταν μια λίστα στόχων για προγραμματισμένες επιθέσεις ή για κατασκοπευτικές επιχειρήσεις και ανησυχούν επίσης για τα πυρομαχικά, επειδή δεν ανήκουν στο όπλο που βρέθηκε στον ύποπτο.

Οι Αρχές ελπίζουν να μάθουν περισσότερα από τα μηνύματα που κατασχέθηκαν από το κινητό του υπόπτου, ενώ θα ξεκινήσει και οικονομική έρευνα.

Ο εισαγγελέας του Ντίσελντορφ ανακοίνωσε χθες ότι το γραφείο του ερευνά τον άνδρα ως ύποπτο για εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τον Ιούλιο, ένας λογαριασμός φιλοκυβερνητικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα «Jitemkurt» δημοσίευσε μια λίστα Τούρκων δημοσιογράφων που ζούσαν στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, τους οποίους σκόπευαν να δολοφονήσουν, όπως υποστήριζαν.

Ο λογαριασμός δημοσίευσε τα ονόματα 21 δημοσιογράφων που ζούσαν σε διάφορες χώρες με απειλές κατά της ζωής τους. Το όνομα του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αναφορά σε ομάδα που συνδέεται με την περιβόητη μονάδα πληροφοριών JITEM της χωροφυλακής.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.