ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Τουρκική» μειονότητα στη Θράκη βάζει στο τραπέζι ο Ερντογάν

1 min read

Θέμα «τούρκικης μειονότητας» στη Θράκη, εγείρουν μεταξύ άλλων οι Τούρκοι, την παραμονή της επίσκεψης Τσίπρα στην Αγκυρα.

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Τουρκίας Ιμπραήμ Καλίν, όχι μόνο μιλάει ευθαρσώς για «τούρκικη μειονότητα» αλλά και θέτει θέμα ανταλλαγής με τα δικαιώματα των «Ρωμιών» στην Τουρκία.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην διήμερη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε:

«Αύριο θα έχουμε μια πυκνή ατζέντα, όπως οι διμερείς εμπορικές σχέσεις, οι εξελίξεις στο Αιγαίο, τα ενεργειακά, τον TAP, τον Turkısh Stream, την τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη, την μειονότητα των Ρωμιών που ζουν στην Τουρκία και τα θέματα αυτών. Το Αιγαίο, η Μεσόγειος, υφαλοκρηπίδα, τα νησιά. Οι δηλώσεις που έκανε ο κύριος Τσίπρας στο πρακτορείο Ανατολή πριν έρθει μας χαροποιούν. Αυτό δείχνει πως έχουν καλή και θετική πρόθεση.

Η Τουρκία στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στη Μαύρη θάλασσα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα με την ίδια αποφασιστικότητα. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο από όπου και να γίνει. Για να γίνει η Μεσόγειος μια θάλασσα ειρήνης, πρέπει οι φυσικοί πόροι ισότιμα να βρεθούν, να γίνει η εκμετάλλευση τους», ανέφερε.

Τούρκικα κατασκοπευτικά στο Αιγαίο

Την ίδια στιγμή η Τουρκία πιστή στο δόγμα των προκλήσεων, «έστειλε» πάνω από το Αιγαίο, δύο κατασκοπευτικά αεροσκάφη της CN-235.

Πέταξαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου προχώρησαν σε 31 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.