ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκική επίδειξη δύναμης στην Αθήνα με μπαράζ ασκήσεων-Στόχος οι συμφωνίες της Ελλάδος με Γαλλία-ΗΠΑ

1 min read

Αζέροι και Πακιστανοί κομάντος θα συμμετάσχουν στην τουρκική άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό θα ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας ναυτική άσκηση με την ονομασία “Mavi Vatan-2021” στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο, στην οποία αναμένεται να τεθεί σε επιφυλακή μεγάλος αριθμός ελληνικών μονάδων επιφανείας, ο στόλος υποβρυχίων και η Πολεμική μας Αεροπορία.

  • Θα συμμετάσχουν με παρατηρητές σε αυτή την τουρκική άσκηση εκτός του Αζερμπαϊτζάν, το Πακιστάν, το Κατάρ, η Λιβύη και το Μπαγκλαντές, ενώ ειδικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και του Πακιστάν θα συμμετάσχουν ενεργά στην άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”.

Οι τουρκικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις πιθανότατα με δεκάδες πολεμικά πλοία όλων των τύπων, με εναέρια μέσα του ναυτικού, δυνάμεις πεζοναυτών, ικανό αριθμό ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ομάδες ειδικών επιχειρήσεων SAT-SAS.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν ουσιαστικά δύο μεγάλες ασκήσεις στις 18 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου στο πλαίσιο της αεροναυτικής ασκήσεως “Γαλάζια Πατρίδα”, αναφέρουν τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Άγκυρα θα προβεί σε μια νέα επίδειξη δυνάμεως έναντι της Ελλάδος με απροσδιόριστες προεκτάσεις.

  • “Ενώ η Ελλάδα, η οποία έχει υπογράψει αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία ετοιμάζεται να εκφοβίσει την Αθήνα με τις ασκήσεις που θα πραγματοποιήσει στην ίδια περιοχή πεδίο”, αναφέρει με περίσσεια αλαζονεία μεγάλη τουρκική εφημερίδα.

Σαφής και μοναδικός στόχος των Τούρκων θα είναι η προσπάθεια “να καταδείξουν στην Αθήνα ότι συμφωνίες και να υπογράψουν με οποιαδήποτε χώρα, αυτές δεν θα είναι ισχυρές έναντι της Τουρκίας”.

Αυτό επιδιώκει η τουρκική μηχανή προπαγάνδας εδώ και πολλές ημέρες κατά της Ελλάδος, ενώ πιθανότατα Παρίσι, Ρώμη και Ουάσιγκτον να γνωρίζουν πολλά περισσότερα για τις “άγριες” προθέσεις του Ερντογάν, ο οποίος βιάζεται να υφαρπάξει ΑΟΖ από την Ελλάδα, ενώ φουντώνουν οι φήμες για την σωματική και κυρίως της ψυχική του υγεία, οι οποίες μιλούν και για πρόβλημα συμπεριφοράς του ίδιου που έχει “τσακωθεί” με την πραγματικότητα.    

Οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν εκτός της αεροναυτικής ασκήσεως “Γαλάζια Πατρίδα” και την ναυτική άσκηση Nusret-2021, που αφορά περισυλλογή ναρκών στο Βόρειο Αιγαίο στις 18 Οκτωβρίου.

Στρατιωτικό προσωπικό από το Κατάρ, το Μπαχρέιν, την Ιορδανία, τη Λιβύη, το Μαρόκο, τη Νότια Αφρική και την Ουκρανία θα συμμετάσχουν ως παρατηρητές στην άσκηση περισυλλογής ναρκών, στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν ένα αεροσκάφος ΑΦΝΣ P-8 Poseidon.

Η Άγκυρα επιζητά εδώ και μήνες την δημιουργία ενός κλίματος “έντασης” με την Ελλάδα με στόχο βέβαια την εφαρμογή τετελεσμένων, ενώ στην εξίσωση αυτή έχει εισέλθει τόσο η Γαλλία όσο και οι ΗΠΑ που φοβούνται πιθανόν βίαιες αντιδράσεις του καθεστώτος Ερντογάν τώρα που η τουρκική λίρα κατακρημνίζεται.

Στο εσωτερικό της Τουρκίας έχουν συσσωρευθεί πλήθος σοβαρών προβλημάτων, από την επιδημία, την ανεργία, την πείνα, ενώ πληθαίνουν οι φωνές της αντιπολίτευσης κατά του Ερντογάν.

Oι Τούρκοι αν προκαλέσουν την χώρα μας, θα πέσουν σε πλωτό τείχος σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο από ελληνικές μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του ΠΝ, και μάλλον θα βρεθούν μπροστά σε νέες εκπλήξεις στην περιοχή από γαλλικής πλευράς τουλάχιστον αφού αναμένεται ελληνογαλλική άσκηση παρουσία γαλλικού ελικοπτεροφόρου.

Στην άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα 2021”, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα δοκιμάσει μεταξύ άλλων την αποτελεσματικότητα των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων ANKA και TB-2 έναντι των θαλάσσιων στόχων στο πλαίσιο του επιφανειακού πολέμου και της χρήσης τους σε συντονισμό με επανδρωμένες μονάδες.

Αυτό είναι ένα σημείο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από εμάς. Είναι πολύ πιθανό να κάνει και την εμφάνισή του το Akinci στα πλαίσια αυτά, αλλά και για λόγους εντυπωσιασμού από τους Τούρκους.

Η Ελλάδα βέβαια είναι πολύ πιθανό να “εμφανίσει” τα δικά της drone HERON αλλά και antidrone συστήματα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.