ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκική αερογέφυρα με Ν.Αφρική: Στέλνουν «βοήθεια» για τον κορωνοϊό επιστρέφουν με πυρομαχικά για τα FIRTINA!

1 min read

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε η νοτιοαφρικανική ιστοσελίδα  dailymaverick. Πιο συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει το νοτιοαφρικανικό site, η Τουρκία χρησιμοποίησε την ιατρική βοήθεια για τον κορωνοϊό ως πρόσχημα για να μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά από την Νότια Αφρική πίσω στην Τουρκία.

Την Πέμπτη, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ ένα μεταφορικό αεροσκάφος της τουρκικής Αεροπορίας Α400 προσγειώθηκε στο Κέηπ Τάουν μεταφέροντας βοήθεια στη χώρα για την επιδημία του κορωνοϊού.

Ένα δεύτερο Α400 έφτασε την ίδια ημέρα ενώ ακολούθησαν ένα τρίτο και τέταρτο αεροσκάφος το Σάββατο.

Ακόμη ένα αεροσκάφος αναμενόταν σήμερα και ένα έκτο αναμένεται αύριο ή μεθαύριο.

Τα αεροσκάφη αρχικά είχε δηλωθεί ότι μετέφεραν βοήθεια στη χώρα για τον κορωνοϊό αλλά η πραγματικότητα είναι ΄’άλλη.

Σύμφωνα με την πρεσβευτή της Τουρκίας στη χώρα Elif Ülgen, τα αεροσκάφη στο  σκέλος του γυρισμού μετέφεραν πίσω στην Τουρκία «κάποιο είδος πυρομαχικών που κατασκευάζει η Rheinmetall Denel Munition (RDM).  

Mόνο τα πρώτα αεροσκάφη μετέφεραν ιατρική βοήθεια. Τα αεροσκάφη παρέμειναν στο έδαφος μόνο για λίγες ώρες πριν αναχωρήσουν για την Τουρκία;.

Η πρεσβευτής ισχυρίζεται πως πρόκειται για «πυρομαχικά» τα οποία παραδόθηκαν στην βιομηχανία ΜΚΕΚ.

Και φυσικά προορίζονταν για τον τουρκικό Στρατό, αλλά όχι για ασκήσεις αλλά για δοκιμές αφού ο τουρκικός Στρατός δοκιμάζει τα νέο πυρομαχικά εκτεταμένου βεληνεκούς των 155 χλστ. Assegai με βεληνεκές που φτάνει έως και τα 100 χλμ. για το Α/Κ πυροβόλα του FIRTINA και κατασκευάζει η ΜΚΕΚ.

Μάλιστα η πρεσβευτής της Τουρκίας δήλωσε ακόμη ότι:

“με πήραν από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και ακούγονταν απελπισμένοι γιατί το φορτίο έπρεπε να είχε παραδοθεί από το Μάρτιο αλλά λόγω του κορωνοϊού και την αναστολή πτήσεων αυτό είχε αργήσει”.

Τώρα πόσο καιρό θα είναι ακόμη στη θέση της η Τουρκάλα πρεσβευτής είναι άγνωστο, αλλά είναι πολύ πιθανό και κάποιο  από αυτά τα 6 Α400 να έκανε και στάση στην Τρίπολη. .

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.