ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Σκληρές αερομαχίες με εμπλοκές σε χαμηλό ύψος – Η απάντηση των Ελλήνων πιλότων

1 min read

Ακόμα και δύο φορές χρειάστηκε σε κάποιες περιπτώσεις να απογειωθούν οι Έλληνες πιλότοι από τα αεροδρόμια επιφυλακής και τις Πολεμικές Μοίρες για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά τα οποία κατά κύματα εισέβαλαν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Με ορμητήριο τόσο το αεροδρόμιο της Badirma στην Θάλασσα του Μαρμαρά όσο και από το Dalaman απέναντι από τη Ρόδο οι γείτονες έστειλαν 22 μαχητικά στο Αιγαίο. Άρχισαν με υπέρπτηση πάνω από τους κατοικημένους Λειψούς και συνέχισαν με μπαράζ παραβιάσεων σε ολόκληρο σχεδόν το Αρχιπέλαγος από τη Λήμνο έως και το Καστελόριζο.

Τα στοιχεία για τις τουρκικές προκλήσεις στον αέρα τις πρώτες εβδομάδες του 2020 είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικά ειδικά σε ότι αφορά τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά.

Μόνο μέσα στον Ιανουάριο, τα τουρκικά μαχητικά έχουν έως τώρα πετάξει 62 φορές πάνω από τα ακριτικά μας νησιά ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν πραγματοποιήσει μόλις 7. Συνολικά το 2019 είχαν καταγραφεί 124 υπερπτήσεις, αριθμό τον οποίο μπορεί να ξεπεράσει η Τουρκική αεροπορία ακόμη και μέσα στους επόμενους μήνες του 2020, αν συνεχίσει να πετά πάνω από τα νησιά μας με την ίδια συχνότητα όπως ξεκίνησε τη χρονιά.

Τα ελληνικά “γεράκια” αλλά και οι Επιτελείς από το ΑΤΑ, την “καρδιά” της ελληνικής αεράμυνας, για μια ακόμη φορά έκαναν αυτό που έπρεπε και έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ακρίτες κάτοικοι στους Λειψούς έγιναν μάρτυρες των σκληρών εμπλοκών μεταξύ των ελληνικών μαχητικών που είχαν σπεύσει στην περιοχή και των εουρκικών αεροσκαφών και μάλιστα σε ύψος που δεν ξεπερνούσε τα 6.000 πόδια δηλαδή περίπου τα 2 χιλιόμετρα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.