ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα συνοδευόμενα απο μη επανδρωμένα σκάφη ULAQ-Τουρκικό σχέδιο δράσης κατά εξορύξεων στην Κύπρο

1 min read

Η Άσκηση “ΕΥΝΟΜΙΑ” ήταν πρόβα τζενεράλε για έκτακτη στρατιωτική δράση στην Α.Μεσόγειο από πολλές χώρες ταυτόχρονα.

Γαλλικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι οι Τούρκοι όπως ακριβώς έκαναν με το UAV Bayraktar, κάνουν τώρα με τα τουρκικά μη επανδρωμένα σκάφη ULAQ, ετοιμάζοντας ένα άκρως επιθετικό σχέδιο στην Α.Μεσόγειο, λόγω των ραγδαίων ενεργειακών εξελίξεων στην Κύπρο αρχές του 2022, οι οποίες θα τους θέσουν μόνιμα στο περιθώριο.

Σύμφωνα με Γάλλο ειδικό, η Άγκυρα φέρεται να ετοιμάζει αριθμό μη επανδρωμένων σκαφών τύπου ULAQ, εφοδιασμένα με μικρούς πυραύλους, με στόχο “ επιθέσεις κορεσμού” κατά πολεμικών πλοίων, ενώ στον αέρα θα πετούν  τουρκικά UAV AKSUNGUR, εξοπλισμένα με πυραύλους, όπως αυτό που παρέλαβε το τουρκικό πολεμικό ναυτικό πρόσφατα.  

 Αυτοί οι στολίσκοι από ULAQ και σμήνος AKSUNGUR, θα συνοδεύουν πλοία σαν το το Orus Reis, για έρευνες σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, κατά του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, των Γάλλων και των λοιπών στην περιοχή.

Επιπλέον, η τουρκική αμυντική βιομηχανία είχε σχεδιάσει ακόμα δύο μη επανδρωμένα σκάφη με μεγαλύτερη χωρητικότητα και οπλισμό με τους κωδικούς NB57 και RD09, δείχνοντας ότι προσανατολίζεται προς αυτήν την κατεύθυνση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Τα δύο σκάφη αυτού του τύπου θα έχουν ταχύτητα 40 κόμβων και εμβέλεια 600 ναυτικών μιλίων, ενώ θα έχουν αυτονομία τεσσάρων ημερών.

Επιπλέον, το RD09, θα διαθέτει βαρύτερο εξοπλισμό, και συστήματα, ενώ θα έχει την δυνατότητα να εκτελεί αποστολές ανθυποβρυχιακού πολέμου, ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς θα είναι εφοδιασμένο και με σύστημα εκτόξευσης τεσσάρων τορπιλών.

Με αυτά τα “’όπλα” ελπίζει το τουρκικό καθεστώς να κυριαρχήσει στην Α.Μεσόγειο, αλλά το μόνο που κατάφερε προς το παρόν, είναι να συνασπίσει πολλές μεγάλες δυνάμεις εναντίον της.

Πρώτη από όλες η Γαλλία που κάνει αισθητή την παρουσία της στην Τουρκία, ενώ η αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη έχει μετατραπεί σε εφιάλτη της Άγκυρας.

Επισημαίνουμε ότι η αμερικανική EXXON MOBIL, η γαλλική Total και η ιταλική Eni αρχές του 2022 αναμένεται να πραγματοποιήσουν υπεράκτιες γεωτρήσεις σε ύδατα της  Κύπρου.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί πρόσφατα για άλλη μια φορά λόγω των δραστηριοτήτων στην περιοχή, ειδικά με την Ελλάδα και την ελληνονοκυπριακή κυβέρνηση.

Η χώρα μας εμπλέκεται συχνά  σε εντάσεις με τη γειτονική Τουρκία για μια σειρά ζητημάτων, αφού οι Τούρκοι διεκδικούν κομμάτια μέχρι την μακρινή Λιβύη, ενώ απαιτούν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο.

Το αναπτυσσόμενο πρόγραμμα εξοπλισμών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τις ακριβώς αυτές τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας, Αμερικανοί ειδικοί ανέφεραν:

“Σε περίπτωση που οι τουρκικές πιέσεις φτάσουν στα άκρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει επίσης να καταστήσουν σαφές ότι θα αναπτύξουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για μετεγκατάσταση στρατιωτικών μονάδων τους που επί του παρόντος ευρίσκονται στην Τουρκία, σε Ελλάδα ή Κύπρο. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τη συμπεριφορά της Άγκυρας.

Οι ενισχυμένοι αμυντικοί δεσμοί πρέπει να συγχρονιστούν με την ανανεωμένη αμερικανική διπλωματική προσπάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο για να εμποδιστεί η Τουρκία όσο και η Ρωσία, να αποφασίζουν μόνες τους, το μέλλον της Λιβύης και του Ναγκόρνο μεταξύ τους, προετοιμάζοντας παράλληλα νέα σχέδια για άλλες περιοχές”.

Τούρκοι και Ρώσοι, όσο και να ενοχλεί πολλούς, έχουν σχεδόν τα ίδια σχέδια, ειδικά για το Αιγαίο, που ενώνει δύο θάλασσες ενώ Μόσχα και Άγκυρα δεν θέλουν ταυτόχρονα με τίποτα την κατασκευή του αγωγού East Med, και αυτό θα φέρει άμεσες εξελίξεις με την δημιουργία ειδικής αεροναυτικής δυνάμεως στην περιοχή μας, στα πρότυπα ασκήσεων τύπου ΕΥΝΟΜΙΑ.

Αμερικανοί, Γάλλοι, Ισραηλινοί, Έλληνες, Αιγύπτιοι και Κύπριοι, θα συγκροτήσουν λόγω εκτάκτων εξελίξεων πιθανότατα, αυτήν την ειδική δύναμη, για ελεύθερη ( από την Τουρκία) ναυσιπλοΐα στην Μεσόγειο.

Πρόκειται για μια κίνηση που όπως όλα δείχνουν υπάρχει ως σχέδιο, το οποίο αναμένεται σύντομα να πάρει σάρκα και οστά, λόγω των κινήσεων του στυγνού καθεστώτος Ερντογάν.  

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.