ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία: «Το Oruc Reis μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες του στις 29 Νοεμβρίου – Ας συζητήσουμε και για τα νησιά

1 min read

Το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αφήνει να εννοηθεί πως οι εργασίες του Oruc Reis, θα ολοκληρωθούν στις 29 Νοεμβρίου και θα αποχωρήσει από την περιοχή στην οποία βρίσκεται ενώ σε μια επιπλέον δήλωση βόμβα ζητά να ξεκινήσουν συνομιλίες τόσο για την υφαλοκρηπίδα αλλά και για το καθεστώς των νησιών!

«Το πλοίο Oruc Reis στο πλαίσιο του προγράμματος “Demre 2B συλλογής δεδομένων” ξεκίνησε έρευνες στις 10 Αυγούστου και μέχρι σήμερα συγκέντρωσε δεδομένα σε έκταση 8.149 τετρ. χιλιομέτρων. Με τη σημερινή (σ.σ χθεσινή) NAVTEX θα γίνει συγκέντρωση δεδομένων σε περιοχή 2.806 τετρ. χιλιομέτρων και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Νοεμβρίου» ανέφερε το υπουργείο.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV δήλωσε πως «το Oruc Reis μέχρι τέλους του μήνα είναι εκεί. Αργότερα μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες του και να αποχωρήσει από την περιοχή και να πάει σε εντελώς διαφορετικό σημείο. Δεν πρέπει να εστιάζουμε μόνο εκεί. Εμείς θέλουμε διερευνητικές επαφές. Να συζητήσουμε την υφαλοκρηπίδα, το καθεστώς των νησιών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Καλίν πρότεινε και «κοινές έρευνες και κοινές γεωτρήσεις» στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία είχε εκδώσει χθες νέα NAVTEX και μάλιστα την ημέρα εορτασμού των ενόπλων δυνάμεων στη χώρα μας, συνεχίζοντας τις προκλήσεις αλλά και τον σχεδιασμό της καθώς όλα όσα έχει πράξει η Τουρκία τα έχει αναφέρει. Συγκεκριμένα, o υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε νέα Navtex για σεισμικές έρευνες από το Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εν λόγω οδηγία προς ναυτιλλομένους έχει ισχύ μέχρι τα μεσάνυχτα της 29ης Νοεμβρίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.