ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία – Παρεμβάσεις κρατικών τραπεζών για ράλι της λίρας: Πούλησαν δολάρια μετά τις ανακοινώσεις Erdogan

1 min read

Η τουρκική λίρα εκτοξεύθηκε αυτή την εβδομάδα ανακάμπτοντας από τα χαμηλά ρεκόρ

Παρεμβάσεις των κρατικών κεντρικών τραπεζών της Τουρκίας για τη στήριξη της τουρκικής λίρας μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, αποκαλύπτει το Reuters.

Όπως μεταδίδει επικαλούμενο τέσσερις πηγές, οι κρατικές τράπεζες της Τουρκίας προχώρησαν σε επιθετικές πωλήσεις δολαρίων αυτή την εβδομάδα, ενισχύοντας το ράλι της λίρας αφού ο Erdogan ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα προστασίας των καταθέσεων με σκοπό να ανακόψει μια νομισματική κρίση.

Σύμφωνα με trader που μίλησε στο Reuters, οι πωλήσεις συνέπεσαν με μια υποχώρηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της κεντρικής τράπεζας κατά 6 δισ. δολ. μόνο τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Μια δεύτερη πηγή, επικεφαλής τραπεζικός υπάλληλος, δήλωσε ότι οι παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας τη Δευτέρα και την Τρίτη ήταν της τάξης των 3 δισ. δολ.. Οι άλλες δύο πηγές, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτερου Τούρκου αξιωματούχου, επεσήμαναν ότι οι παρεμβάσεις ήταν έντονες και τις επόμενες μέρες.

Οι τρεις μεγάλες κρατικές τράπεζες –Ziraat Bank, Vakif Bank και Halk Bank– δεν σχολίασαν άμεσα τις παρεμβάσεις, ενώ η κεντρική τράπεζα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει.

Σημειώνεται ότι η τουρκική λίρα εκτοξεύθηκε αυτή την εβδομάδα, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά ρεκόρ, αφού ο Erdogan ανακοίνωσε τη Δευτέρα (20/12/2021) ένα σχέδιο όπου περιλαμβάνει κυβερνητικές εγγυήσεις έναντι των συναλλαγματικών ζημιών στις καταθέσεις σε λίρα.

Πηγή .bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.