ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία: «Όχι» στην προσφορά του Έλον Μασκ για αποστολή του Starlink μετά τον φονικό σεισμό

1 min read

Απέρριψε την πρόταση του Έλον Μασκ να στείλει δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία στην Τουρκία η κυβέρνηση της χώρας, η οποία επλήγη από τον ισχυρότερο σεισμό που έχει σημειωθεί εδώ και δεκαετίες.

Με μία ανάρτηση στο Twitter ο Μασκ προσφέρθηκε να παράσχει, μέσω της εταιρείας του, Space Exploration Technologies Corp., το δίκτυο Starlink – έναν αστερισμό από δορυφόρους χαμηλής τροχιάς. Ο ίδιος ανέφερε ότι θα αρκούσε να έχει το «πράσινο φως» από την τουρκική κυβέρνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ευχαρίστησε τον δισεκατομμυριούχο για την πρόταση, υπογράμμισε, όμως, ότι η Τουρκία διαθέτει επαρκείς δορυφόρους.

Όπως είπε ο αξιωματούχος, παρότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί  να παρασχεθεί ηλεκτρική ενέργεια σε ορισμένες περιοχές, η Τουρκία διαθέτει σταθμούς βάσης που λειτουργούν με μπαταρίες.

 Ο ισχυρότερος σεισμός από το 1939

Ο σεισμός που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (06/02) στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας εκτιμάται ότι ήταν μεγέθους (7,8 Ρίχτερ ή 7,4 σύμφωνα με τουρκικές εκτιμήσεις). Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων δεκαετιών. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες. Είναι ο ισχυρότερος σεισμός που έπληξε τη χώρα από το 1939. Η SpaceX του Έλον Μασκ αναμένεται να εκτοξεύσει τον πρώτο επικοινωνιακό δορυφόρο της Τουρκίας, τον Turksat 6A, σε τροχιά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.