ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών

1 min read

Την πολυπόθητη ημερομηνία των εκλογών στην Τουρκία ανακοίνωσε επισήμως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Αν και ο Τούρκος πρόεδρος «έδειχνε» σε προηγούμενες δηλώσεις του την 14 Μαΐου, η επισημοποίηση ήρθε νωρίς το βράδυ της Κυριακής.

Κατά τη συνάντησή του με νέους, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Κύριο που του έδωσε τη δυνατότητα να έχει στο πλευρό του τους νέους «που ελπίζουμε να ψηφίσουν για πρώτη φορά στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τούρκος πρόεδρος απέφευγε μέχρι πρότινος να προσδιορίσει με ακρίβεια την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών, αν και «σημάδευε» συνεχώς την 14η Μαΐου σε επίσημες δηλώσεις του.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εταίρος του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, φρόντισε να επιβεβαιώσει την Παρασκευή τη διαρροή που ανέφερε πως οι κάλπες θα στηθούν στις 14 Μαΐου.

«Η Τουρκία έχει εισέλθει σε εκλογικό περιβάλλον, αν και όχι επίσημα. Με την έγκριση και τη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου μας, οι γενικές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Μαΐου 2023. Απομένουν 114 ημέρες, είμαστε έτοιμοι και πιστεύουμε πως η Δημοκρατία θα νικήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η 14η Μαΐου είναι η ημέρα που θα διασφαλίσει την ύπαρξη 85 εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών. Πιστεύουμε πως η ιστορία θα επαναληφθεί και το έθνος μας θα προτιμήσει τη σταθερότητα έναντι όλων των παγίδων και των προδοσιών» ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Μπαχτσελί.

Στην Αθήνα ο Εκρέμ Ιμάμογλου
Τον Εκρέμ Ιμάμογλου και δημάρχους από 10 χώρες των Βαλκανίων υποδέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στο Μουσείο της Ακρόπολης για την έναρξη της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται στην Αθήνα σε μια ταραγμένη για τον ίδιο περίοδο, ενόψει των τουρκικών εκλογών και των φημών που τον θέλουν υποψήφιο πρόεδρο, την στιγμή που περιμένει να τελεσιδικήσει η δικαστική απόφαση η οποία θα του στερήσει ή μη τα πολιτικά δικαιώματα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.