ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία: Nέο παραλήρημα Ακάρ – Κατηγορεί την Ελλάδα για «επεκτατικές αντιλήψεις»

1 min read

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την χώρα μας ότι δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ασκεί επεκτατική πολιτική. 

Μιλώντας στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της Τουρκικής Βουλής, ο Ακάρ επανέλαβε τα περί μαξιμαλιστικών θέσεων της Ελλάδας και της «Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Κύπρου», όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, και τόνισε, ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.

«Δίνουμε την απαραίτητη απάντηση, τόσο σε διπλωματικό, όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο στις παράνομες και άδικες ενέργειες της Ελλάδας» είπε,και πρόσθεσε, ότι «σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, βιώνουμε κάποια προβλήματα λόγω των μη στηριζόμενων από το διεθνές δίκαιο αξιώσεων της Ελλάδας και του ελληνοκυπριακού τομέα και των επεκτατικων τους αντιλήψεων».

Ηχηρή η απάντηση του Νίκου Δένδια από την Κύπρο

«Το όραμά μας παραμένει ένα νησί, μια νήσος ενωμένη, απαλλαγμένη από στρατεύματα κατοχής, απαλλαγμένη από αναχρονιστικές εγγυήσεις. Θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε τις παράνομες τουρκικές ενέργειες» δήλωσε από την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι σε επίπεδο ΕΕ, η συνέχιση της τουρκικής παραβατικότητας δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.