ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία: Νέες προκλήσεις Ερντογάν με φιέστες & αποβατικές ασκήσεις στο Αιγαίο

1 min read

ερμό προβλέπεται το καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν τραβάει στα άκρα το σχοινί και με εμμονικό τρόπο επιτίθεται συνεχώς κατά της Ελλάδας. Την Κυριακή οι Τούρκοι σε μια φαραωνική εκδήλωση γιόρτασαν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και ο Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία για άλλη μια φορά να επιτεθεί στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι παράνομα έχουν δεσμεύσει περιοχές στο Αιγαίο για άσκηση, κόβοντας το πέλαγος στα δυο.

569 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και ο νεο-οθωμανικός αναθεωρητισμός δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του με επιθετική ρητορική, φιέστες για την αποφράδα για τον ελληνισμό ημέρα, και αποβατικές ασκήσεις σε μικρή απόσταση από ελληνικά νησιά, όπως η Χίος, η Σάμος και η Λέσβος.

Στη φιέστα για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης μπάντα των γενίτσαρων έδινε το ρυθμό καθώς το πλήθος ανέμιζε τουρκικές σημαίες και επευφημούσε τον πρόεδρο και τη σύζυγό του Εμινέ.

Στην Αθήνα, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για την επέτειο της Άλωσης.

Τουρκική αποβατική άσκηση στο Αιγαίο

Χώρες φιλικές προς την Άγκυρα, όπως το Αζερμπαϊτζάν και η Αλβανία, συμμετέχουν στην άσκηση ΕΦΕΣ και στρατιώτες τους εκπαιδεύονται από Τούρκους στο πώς θα επιβιβαστούν σε αποβατικές λέμβους προκειμένου να αποβιβαστούν σε «εχθρική» ακτή. Όλα αυτά, ενώ ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας αναμένεται στην Αθήνα.

Στην άσκηση συμμετέχουν και οι ΗΠΑ, και η Γαλλία, αλλά και το Πακιστάν που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την Τουρκία.

Αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα

Την ώρα που το Τσεσμέ συνεχίζει να πλέει στην «καρδιά» του Αιγαίου με παράνομη NAVTEX που αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, η Τουρκία αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να διενεργήσει άσκηση νοτιοανατολικά της Καρπάθου δεσμεύοντας περιοχή, ισχυριζόμενη ότι ο χώρος αυτός είναι τουρκικής δικαιοδοσίας.

Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι δε σταματούν να προκαλούν στο Αιγαίο, πραγματοποιώντας και σήμερα νέες υπερπτήσεις.

Συγκεκριμένα, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε το πρωί πάνω από τη νησίδα Κανδελιούσσα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.