ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία: Νέα δημοσκόπηση «χαστούκι» για τον Ερντογάν

1 min read

Στο 1% η διαφορά από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Metropoll έδειξαν ότι αν οι εκλογές γίνονταν χθες, Κυριακή, στην Τουρκία, τότε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα κέρδισε τον β’ γύρο αλλά με μόλις 1% διαφορά από τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η δημοσκόπηση έδειξε, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έπαιρνε ποσοστό 44.9% και ο υποψήφιος της εκλογικής συμμαχίας της αντιπολίτευσης 43.9%.

Οι αναποφάσιστοι ήταν περίπου το 2,8% των ερωτηθέντων. Οι ψήφοι διαμαρτυρίας υπολογίστηκαν στο 6,2% και στην ερώτηση «δεν ξέρω/δεν απαντώ», καταγράφηκαν απαντήσεις σε ποσοστό 2,2%.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες ότι θα είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης. Επίσης αναμένεται ότι το φιλοκουρδικό DHP θα ψηφίσει υπέρ του.

Κοινωνική πολιτική Ερντογάν με λεφτά από το… ελικόπτερο

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρχίζει να μοιράζει απλόχερα χρήματα ενόψει των γενικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για του χρόνου τον Ιούνιο στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να επιδοτήσει το κόστος της ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με 32 δισ. δολάρια μέσα στο 2023. Παράλληλα, έχει στα σκαριά μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης το οποίο περιλαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ την κατασκευή 500.000 κατοικιών – κι αναμένεται, σύμφωνα με εγχώριες και ξένες εκτιμήσεις, να κοστίσει άλλα 50 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για μερικές από τις κινήσεις μόνο που κάνει ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας την ώρα που ο πληθωρισμός εκεί καλπάζει με ποσοστό άνω του 80%, η λίρα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου και η ακρίβεια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία πλήττει καίρια τα νοικοκυριά.

Το άνοιγμα αυτό του κρατικού κουμπαρά εκτιμάται ότι θα κοστίσει ακριβά. Στοιχεία των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» δείχνουν ότι, παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός της Τουρκίας ήταν ισοσκελισμένος τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, στο τέλος του έτους αναμένεται να καταγράψει έλλειμμα 25 δισ. δολαρίων ή περίπου 3% του ΑΕΠ. Αυτό δείχνει τεράστιες δαπάνες που ξεκινούν από τώρα, καθώς ο πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη ίσως εκλογική αναμέτρηση της εικοσάχρονης ηγεσίας του.

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.