ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία: «Η Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου», λέει το Συμβούλιο Ασφαλείας

1 min read

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Τουρκία μετά από τρεις ώρες, υπό τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, η Τουρκία επικεντρώθηκε κυρίως στο ζήτημα της επιχείρησης στη βόρεια Συρία, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Ελλάδα.

Με τους γνωστούς ανυπόστατους ισχυρισμούς, η Άγκυρα καλεί την Ελλάδα να σταματήσει την στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, «τα οποία δεσμεύονται να έχουν μη-στρατικοποιημένο καθεστώς», όπως υποστηρίζει.

«Παρ’όλο που η Τουρκία προσεγγίζει φιλικά την Ελλάδα, εκείνη αγνοεί τις προτάσεις για διάλογο που θα έχουν στόχο να τεθεί τέρμα στις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, ιδιαίτερα τον εξοπλισμό μη στρατιωτικών νησιών, το συντομότερο δυνατό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επιπλέον, η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας επανέλαβε την υποστήριξη της Άγκυρας προς την το ψευδοκράτος και τους Τουρκοκύπριους.

Το βασικό ζήτημα της σημερινής συνεδρίασης ήταν οι τουρκικές επιδρομές στη βόρεια Συρία και μια πιθανή χερσαία επιχείρηση. «Ο μόνος στόχος των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νότια σύνορα της Τουρκίας ήταν οι τρομοκρατικές οργανώσεις. Για να διασφαλιστεί η άμυνα και η ασφάλεια του μεγάλου έθνους μας και της μοναδικής μας χώρας, δεν επιτρέπεται η ύπαρξη και δραστηριότητα οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης που στοχεύει τα σύνορά μας», λέει η ανακοίνωση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.