ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία: Ένα βήμα πιο κοντά στη Ρωσία – Τι συζήτησαν Πούτιν & Ερντογάν

1 min read

Ακόμα πιο κοντά στη Ρωσία οδηγεί την Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν που συναντήθηκε σήμερα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και συζήτησαν τη δημιουργία ενεργειακού κόμβου για το ρωσικό φυσικό αέριο.

Την στιγμή που η Ουάσιγκτον πιέζει για διεθνή απομόνωση της Ρωσίας, ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Καζακστάν και συζήτησαν για τη διέξοδο που θα μπορούσε να δώσει η Τουρκία στο ρωσικό φυσικό αέριο.

«Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε την κατασκευή ακόμα ενός αγωγού φυσικού αερίου και τη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου στην Τουρκία για πωλήσεις σε άλλες χώρες. Πρώτα, φυσικά, στις ευρωπαϊκές. Μόνο αν ενδιαφέρονται, φυσικά», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν δήλωσε πρόθυμος να διευκολύνει τη μεταφορά όχι μόνο των ουκρανικών σιτηρών, αλλά και των ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων σε χώρες που έχουν ανάγκη, υιοθετώντας την επιχειρηματολογία Πούτιν.

«Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στις φτωχές χώρες και όχι στις ανεπτυγμένες σε αυτές τις εποχές».

Μακρόν: Λιγότερα λόγια για τα πυρηνικά

Ανώτερο στέλεχος του ΝΑΤΟ προειδοποιεί τη Μόσχα ότι αν χτυπήσει με τακτικό πυρηνικό όπλο την Ουκρανία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα λάβει αντίστοιχη απάντηση από πολλά μέλη, πιθανώς από όλη τη Συμμαχία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ξεκάθαρος ότι η Γαλλία δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν την εξίσωση.

«Η Γαλλία έχει συγκεκριμένο αμυντικό δόγμα για την χρήση πυρηνικών όπλων. Το αμυντικό μας δόγμα βασίζεται σε αυτό που ονομάζουμε “δομικά συμφέροντα του Έθνους” και είναι ξεκάθαρο. Σε καμία περίπτωση αυτά τα συμφέροντα δε θίγονται εάν γίνει μία βαλλιστική πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία ή στην περιοχή».

Δε θέλουμε παγκόσμιο πόλεμο τόνισε ο Μακρόν, ζητώντας από όλους να χαμηλώσουν τους τόνους για τα πυρηνικά.

Πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει με οπλισμό το Κίεβο, όμως: «θα πρέπει και τα δύο μέρη να επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου. Πρέπει να υπάρξει μία συζήτηση ειρήνης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία».

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία ανεβάζει ολοένα τη ρητορική απέναντι στη Ρωσία.

«Θεωρούν τον πόλεμό τους εναντίον της Ουκρανίας ως τμήμα μιας ευρύτερης σταυροφορίας εναντίον της φιλελεύθερης δημοκρατίας», είπε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Η Γερμανία στέλνει με τη σειρά της αντιαεροπορικά συστήματα στο Κίεβο, το οποίο ζητά ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια από τους ΝΑΤΟϊκούς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.