ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τούρκοι αξιωματικοί: Με τους S-400 τα F-16 της Ελλάδας δε θα πετούν στο Αιγαίο

1 min read

Τα ελληνικά πλοία δε θα μπορούν να κυκλοφορούν»

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την παραλαβή των S-400 στην Τουρκία και η Άγκυρα αυξάνει την «επιθετική» ρητορική σχετικά με την υπόθεση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας. Σε συνέχεια των τελευταίων επιθετικών η Τουρκία βάζει ξανά στο στόχαστρο το Αιγαίο και την Ελλάδα.

Τούρκοι αξιωματικοί που μίλησαν για την αγορά των  S-400, έστρεψαν ξανά τα βέλη τους κατά της Ελλάδας και των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας ότι τόσο τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη όσο και τα ελληνικά πολεμικά πλοία δεν θα «κυκλοφορούν» λόγω των ρωσικών πυραύλων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι Τούρκοι αξιωματικοί δήλωσαν ότι: «Με τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 τα ελληνικά F-16 δε θα πετούν στο Αιγαίο και τα ελληνικά πλοία δε θα μπορούν να κυκλοφορούν».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Άγκυρα ετοιμάζεται να παραλάβει τους S-400 σε λίγες ημέρες, παρά τις αντιδράσεις της Ουάσινγκτον.

Μάλιστα, στην Τουρκία εκφράζουν την εκτίμηση ότι ούτε τα υπερσύγχρονα 5ης γενιάς ισραηλινά μαχητικά F-35 δε θα έχουν τη δυνατότητα να πετούν πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε στο τουρκικό κανάλι ΑΤV o αντιστράτηγος Ε.Α Φ. Ερενέλ δείχνοντας ότι η Άγκυρα δε βλέπει τους S-400 ως αμυντικό όπλο, και ότι η απόκτηση τους επηρεάζει και την Ελλάδα παρά τις διαψεύσεις της Μόσχας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.