ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουλάχιστον 100 νεκροί! – Καταστράφηκε το Αρχηγείο των ΕΔ της Ουκρανίας στο Χάρκοβο

1 min read

Μεγάλες απώλειες καταγράφει η 25η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και η 57η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των Ουκρανών στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς με αποκορύφωμα την καταστροφή του κέντρου Διοίκησης στο Χάρκοβο.

Οι Ρώσοι έχουν εξαπολύσει σαρωτικούς βομβαρδισμούς σε ολόκληρη την νοτιοανατολική Ουκρανία από το Χάρκοβο μέχρι το Νικολάεφ. Ίσως είναι οι πιο σφοδροί βομβαρδισμοί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως πριν την έναρξη της Δεύτερης Φάσης της επιχείρησης, έπρεπε να προηγηθούν κτυπήματα σε στρατιωτικές υποδομές, αεροδρόμια, αποθήκες, και εγκαταστάσεις του ουκρανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.

Δείτε βίντεο

Καταστράφηκε το Αρχηγείο των Ουκρανών στο Χάρκοβο

Η Ρωσία κατέστρεψε το αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Χάρκοβο με χτύπημα βαλλιστικού πυραύλου Iskander-M.

Προφανώς πρόκειται για το “salvo” που είχαν εξαπολύσει δύο μέρες πριν οι Ρώσοι με μαζικές εκτοξεύσεις Iskander-M εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Χάρκοβο.

“Περισσότεροι από 100 εθνικιστές και μισθοφόροι σκοτώθηκαν σε επίθεση βαλλιστικών πυραύλων Iskander” ανέφερε  ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Igor Konashenkov.

“Επιβεβαιώθηκε ότι περισσότεροι από 100 εθνικιστές και μισθοφόροι από τις δυτικές χώρες εξοντώθηκαν ως αποτέλεσμα ενός χτυπήματος ακριβείας Iskander στο ουκρανικό αρχηγείο στην πόλη Χάρκοβο την Πέμπτη 31 Μαρτίου”, δήλωσε ο Konashenkov.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι.

Δείτε το βίντεο

Οι Ουκρανοί οπισθοχωρούν ανατινάζοντας φράγμα 

Oι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να ανατινάξουν το φράγμα στην δεξαμενή Oskol προκαλώντας υπερχείλιση του ποταμού Seversky Donets, με συνέπεια να πλημμυρίσουν τμήματα των περιοχών Ίζιουμ και Ντονέτσκ.

Οι Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην περιοχή Barvinkove από το Ίζιουμ καθώς προσπαθούν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονμπάς.

Οι δυνάμεις των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ επιτέθηκαν κατά των θέσεων της 57ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (στρατιωτική μονάδα A1736, με έδρα τη Novaya Kakhovka στην περιοχή Χερσώνα).

Στην συνέχεια προχώρησαν και απέκλεισαν το χωριό Borovskoe από ανατολικά και νότια, που βρίσκεται στην περιοχή Λουγκάνσκ νότια των πόλεων Lisichansk και Severodonetsk, δίπλα στον ποταμό Seversky Donets.

Επιθετικά ελικόπτερα Mi-28N και Ka-52 συνδράμουν στις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή Kamenka.

Σφοδρές μάχες σε όλο το Ντονμπάς

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στις περιοχές Novobakhmutovka και Troitsky. Στην περιοχή Novoselovka, μονάδες της 25ης Αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δέχθηκαν επίθεση ρωσικού πυροβολικού και υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

Μονάδες του Ντονέτσκ μάχονται στην περιοχή Severodonetsk και Lisichansk, στα περίχωρα του Rubizhne. Μάχες  διεξάγονται και στην περιοχή της Μαρίνκα και της Ποπάσναγια.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές των σιδηροδρομικών σταθμών Lozovaya στην περιοχή Χάρκοβο και Pavlograd στην περιοχή Dnipropetrovsk.

Καταστράφηκαν άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς και αποθήκες πυρομαχικών, καυσίμων που μεταφέρθηκαν για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς.

Δείτε βίντεο

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.