ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τώρα αρχίζουν όλα στην Συρία: Πώς Μόσχα, Τεχεράνη και Άγκυρα «επικήρυξαν» τις αμερικανικές δυνάμεις

1 min read

Η σύγκρουση στην Συρία τώρα ξαναρχίζει μετά την ισραηλινή (κατά Ρώσους και Σύρους) επίθεση που έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα. Αυτό που θα αλλάξει είναι πλέον ότι θα φανερωθούν οι πραγματικά εμπόλεμες οντότητες και δεν θα υπάρχουν «αντιπρόσωποι» και αυτές θα είναι οι ΗΠΑ, Ρωσία, Ιράν, Τουρκία, κάποιες δυτικές χώρες και κυρίως η Γαλλία και όπως όλα δείχνουν θα εμπλακεί εν μέρει και το Ισραήλ.

H εμφάνιση της οργάνωσης “Popular Resistance in Eastern Region” (όπως ήδη έχει ενημερώσει το pronews.gr) στα μετόπισθεν των Αμερικανών με αντιαμερικανικό προσανατολισμό δίνει το στίγμα του τι θα ακολουθήσει στην βόρεια Συρία όπου υπάρχει αμερικανική παρουσία καθώς Μόσχα, Τεχεράνη και Άγκυρα έχουν αποφασίσει την εκδίωξη τους με κάθε μέσον.

Λέγεται πως η τσκτική που θα χρησιμοποιθεί θα είναι η δημιουργία ενός εντελώς αφιλόξενου περιβάλοντος κατά των αμερικανικών δυνάμεων, ένα είδος «επικύρηξης» μέχρι να αναγκαστούν να αποσυρθούν από την Συρία

Στην κουρδόφωνη Hasakah και στο Qamishli βρίσκονται κυβερνητικές δυνάμεις αυτή την στιγμή εκατοντάδες Σύρων αραβόφωνων αλλά και κουρδόφωνων στρέφονται προς τη νέα οργάνωση προς στρατολόγηση

Οι νεοσχηματισθείσες μονάδες θα ενσωματωθούν παραστρατιωτικά στο συριακό Στρατό ή καλύτερα θα βοηθούν το έργο του κάνοντας πόλεμο φθοράς σε Αμερικανούς και Κούρδους.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για κατοίκους που προέρχονται από πόλεις οι οποίες ελέγχονται από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Syrian Democratic Forces (SDF) και εντάσσονται στις συριακές δυνάμεις ενώ αυτή την σρτιγμή η σχέση των SDF με την Δαμασκό χαρακτηρίζεται περίπλοκη.

Το ενδιαφέρον λοιπόν είναι ότι λίγες ημέρες μετά την απόφαση των Ρωσία, Ιράν και Τουρκία να αναλάβουν εξολοκλήρου την Συρία και ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα, εμφανίστηκε σε περιοχές ελεγχόμενες από τους SDF η οργάνωση “Popular Resistance in Eastern Region” η οποία ανακήρυξε τον πόλεμο κατά των SDF και των αμερικανικών δυνάμεων της Συρίας

Ακόμα δεν είναι γνωστό από ποιους αποτελείται και αν έχει δεσμούς με την συριακή κυβέρνηση, λέγεται όμως ότι είναι υπεύθυνη για μια βομβιστική επίθεση κατά Αμερικανών στην περιοχή al-Shaddadi στην Χαζάκα.

Οι Αμερικανοί δεν έχουν παραδεχτεί τις απώλειες αυτές αλλά θεωρείται βέβαιο ότι η οργάνωση και υπάρχει και τους κτυπάει με σκοπό την πρόκληση απωλειών και ήδη είδε το φως της δημοσιότητας το πρώτο βίντεο που δείχνει ότι όντως κτυπήθηκαν Αμερικανοί στρατιώτες.

Πολλοί πιστεύουν ότι η οργάνωση θα έχει όλη την απαραίτητη ρωσική και ιρανική βοήθεια που είναι αναγκαία για να κάνουν τους Αμερικανούς να νιώσουν το λιγότερο ανεπιθύμητοι.

Αυτή την στιγμή πάντως ούτε και οι Κούρδοι είναι ευχαριστημένοι με τους Αμερικανούς καθώς βλέπουν ότι δεν προτίθενται ή και δεν είναι ικανοί να τους προσφέρουν το πολυπόθητο κράτος που ζητούν εδώ και αιώνες.

Όσο για τους κατοίκους της Ράκα δεν θεώρησαν και πολύ «ανθρωπιστικούς τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών για να εκδιωχθεί το ISIS και προτιμούν την εξουσία της Δαμασκού από την αμερικανική παρουσία στην περιοχή

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση