ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το χρονικό του τρόμου μέσα στα δικαστήρια στο Γύθειο

1 min read

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πρωτοδικείου Γυθείου, όπου το πρωί της Πέμπτης 17/5 εκδικαζόταν υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης και ψευδούς καταμήνυσης της οικογένειας Παναγάκου.

Ο Αλβανός μάρτυρας Ντριτάν Μουλαχού, ο οποίος παλαιότερα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για αρπαγή ανηλίκων και παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών και είχε αποφυλακιστεί με αναστολή, έβγαλε όπλο και το κόλλησε στον κρόταφο του μηνυτή Αντώνη Παναγάκου.

Επικράτησε πανικός στην αίθουσα όπου βρίσκονταν περίπου 12-13 άτομα. Ο 41χρονος δράστης στρέφοντας το όπλο του σε νεαρή αστυνομικό -μητέρα ενός 5χρονου αγοριού- ζήτησε να του δώσει το όπλο, απειλώντας ότι θα τη σκοτώσει. Με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, η αστυνομικός προσπαθούσε να τον ηρεμήσει, συζητώντας τον, ενώ παράλληλα κατέβασε το όπλο στο πάτωμα, απωθώντας το μακριά.



Ο δράστης, στη συνέχεια, αφού πήρε το όπλο της αστυνομικού στα χέρια του, απέκλεισε την είσοδο κρατώντας σε ομηρία τους παρευρισκομένους.

Το χρονικό και τα λεπτά της φρίκης

Κατά την έναρξη της συγκεκριμένης δίκης, η δικηγόρος Ειρήνη Χιώτη, εκπροσωπούσε τον Αντώνη Παναγάκο, μητέρα του οποίου είναι η γνωστή σεφ, Μαίρη Παναγάκου. Η άλλη πλευρά εκπροσωπούνταν απο τον δικηγόρο Στ. Αργειτάκο. Κατά τη διάρκεια της αναμονής, ο 41χρονος δράστης του περιστατικού -όπως και στις προηγούμενες συζητήσεις της υπόθεσης (που είχαν αναβληθεί)- εμφανιζόταν προς συμπαράσταση της μίας πλευράς. Ήταν γνωστό και στις δύο πλευρές ότι ο δράστης έτρεφε αισθήματα μίσους για την οικογένεια Παναγάκου από παλαιότερα, διότι τους θεωρούσε υπεύθυνους για το διαζύγιό του, επειδή είχαν περιθάλψει και προσφέρει εργασία και στέγη στην πρώην σύζυγο (θύμα ενδοοικογενειακής βίας) και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Λίγη ώρα πριν το περιστατικό, ο 41χρονος μπαινοέβγαινε διαρκώς στην αίθουσα, εμφανώς αναστατωμένος. Πριν την εκφώνηση της υπόθεσης, ο Αλβανός έβγαλε περίστροφο, που κατά πληροφορίες ήταν γεμάτο με τρείς σφαίρες και το κόλλησε στον κρόταφο του μηνυτή, Αντώνη Παναγάκου, φωνάζοντάς του ότι θα τον σκοτώσει και λέγοντας: «Μου κατέστρεψες τη ζωή».

Στη θέα του όπλου, η αστυνομικός τον πλησίασε και προσπάθησε να διαχειριστεί με ψυχραιμία και νηφαλιότητα την επικίνδυνη κατάσταση, αρνούμενη να παραδώσει το όπλο της. Όμως, έχοντας στρέψει ήδη το όπλο προς την αστυνομικό, ο 41χρονος πάτησε την σκανδάλη, αλλά το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε. Με αργές κινήσεις, η αστυνομικός κατέβασε το όπλο στο δάπεδο και το απώθησε με κλωτσιά, συνεχίζοντας όμως να του μιλάει κατευναστικά. Μπροστά σε αυτό το σκηνικό, η μητέρα του μηνυτή, Μ. Παναγάκου, λιποθύμησε. Στη συνέχεια, ο δράστης πήρε το πιστόλι της αστυνομικού από το έδαφος και με τα δύο όπλα απειλούσε να σκοτώσει τους παρευρισκομένους.

Με σκοπό να βοηθήσει τη λιπόθυμη Μ. Παναγάκου, η δικηγόρος Χιώτη διέσχισε την αίθουσα για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Ο δράστης -με δύο όπλα στα χέρια του πλέον- έστρεψε την κάνη κατά της δικηγόρου, ενώ αυτή του φώναζε: «Άσε με να της δώσω νερό, θα πεθάνει!».

Μέσα στον χαμό που επικρατούσε, δύο άνδρες -ο ταχυδρομικός υπάλληλος κ. Κοιλάκος και ο προϊστάμενος του Τελωνείου Γυθείου κ. Παναγιώτης Μπογέας- αφού πλησίασαν έντεχνα τον δράστη από πίσω, τον ακινητοποίησαν και η αστυνομικός τον αφόπλισε.

Κατά τον έλεγχο, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το περίστροφο με έξι φυσίγγια. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ληστεία, διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίου και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

Πηγή: lakonikos.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.