ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

‘Το Βερολίνο υποστηρίζει τις επιθετικές βλέψεις Ερντογάν κατά Ελλάδας-Κύπρου

1 min read

Άξονας Βερολίνου-Άγκυρας-Ρώμης-Μαδρίτης κατά Ελλάδος και Κύπρου.

Είναι καιρός πλέον εδώ στην Ελλάδα οι πολιτικοί μας να ακούσουν δυνατά και καθαρά τους Κούρδους του ΡΚΚ και του YPG, αλλά και αυτούς στην Γερμανία, που βροντοφωνάζουν ότι το Βερολίνο χρηματοδοτεί και βοηθά παντοιοτρόπως τις νεο-οθωμανικές εκστρατείες του Ερντογάν στην περιοχή μας, συμπεριλαμβανόμενου του Αιγαίου και της Α.Μεσογείου.  

“Ένας πόλεμος που ανέχεται και χρηματοδοτεί η Γερμανία, είναι αυτός κατά των Κούρδων. Όχι εμείς  δεν θα γίνουμε συνεργοί στον πόλεμο και τον φασισμό “, λένε κουρδικές οργανώσεις για την συνάντηση των υπουργών άμυνας Τουρκίας και Γερμανίας στο Βερολίνο. 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ θα έρθει στο Βερολίνο την Τρίτη υποτίθεται για συνάντηση εργασίας με τη Γερμανίδα υπουργό άμυνας Αννγκρέτ Κράμπ-Κάρενμπαουερ (CDU).

Ουσιαστικά όμως πρόκειται για νέα σχέδια κατά των Κούρδων, της Ελλάδος και της Κύπρου.

Οι πρόσφατες διαβουλεύσεις Ελλάδος-Τουρκίας, οι οποίες ήταν μια τυπική συνάντηση σχετικά με την διαμάχη για το φυσικό αέριο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, ήταν το αντικείμενο συνομιλιών της Γερμανίδας ΥΠΑΜ με  Κύπριους και Έλληνες συναδέλφους της, ενώ σειρά τώρα παίρνει η Τουρκία. 

Η παρουσία του Χουλουσί Ακάρ σε γερμανικό έδαφος αφορά την αποκλειστική συνάντηση του με την Kramp-Karrenbauer με κύριο θέμα μόνο την Ελλάδα, μόλις δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή του από το Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ).

Ειδικά ενόψει των απειλών του Ερντογάν να ξεκινήσει άλλη μία εισβολή εναντίον της βορειοανατολικής Συρίας, αλλά και κατά του Ιράκ.

Ο Ακάρ είχε ταξιδέψει πρώτα στη Βαγδάτη και μετά στο Erbil στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. 

Το κύριο θέμα των συνομιλιών του με τοπικούς αξιωματούχους ήταν η «κοινή δράση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», δηλαδή στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Εργατικού κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των αυτοδιοικούμενων δομών στο Sinjar. 

Κουρδικές οργανώσεις στη Γερμανία ζητούν άμεση δράση κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο υπουργών άμυνας στο Βερολίνο. 

Η ανακοίνωση τους περιλαμβάνει τα εξής: “Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε με υπερηφάνεια το σχέδιο για εισβολή σε Β.Συρία και Ιράκ. Ο πόλεμος και η κατοχή της Ροζάβα συνεχίζεται, ενώ κάθε μέρα γυναίκες απαγάγονται, υποδουλώνονται και δολοφονούνται στο Αφρίν. 

Επίσης, οι πληγές της εισβολής στη Σερεκανίγιε δεν έχουν κλείσει ακόμη και ήδη το τουρκικό κράτος σχεδιάζει την επόμενη επίθεση εναντίον του πληθυσμού στη Βορειοανατολική Συρία και το Ιράκ. 

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ θα συναντηθεί με τη συνάδελφό του Αννέγκρετ Κράμπ Κάρενμπαουερ (Γερμανίδα υπουργός άμυνας). 

Δηλώνουμε ρητώς και κατηγορηματικώς ότι εάν σε αυτήν την περίοδο εκπρόσωποι ενός φασιστικού κράτους καλούνται στη Γερμανία για να συζητήσουν τη συνέχιση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, τότε πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό δεν θα το αποδεχθούμε ποτέ. 

Αλληλεγγύη σημαίνει αντίσταση! Ως κουρδικές δυνάμεις είναι στα χέρια μας όχι μόνο να υπερασπιστούμε τους μαχητές μας στην Rojava και το Shengal, αλλά και να καταπολεμήσουμε τη συνενοχή της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης που στηρίζει τον πόλεμο και τον φασισμό! 

Ως αντιφασίστες έχουμε ευθύνη και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό! Δεν υποστηρίζουμε ή ανεχόμαστε πολέμους εναντίον  πληθυσμών, και όλοι πρέπει να το γνωρίζουν ότι θα ξεκινήσουμε από το CDU και το AKP. 

Επομένως, καλούμε όλες τις διεθνείς οργανώσεις να δραστηριοποιηθούν μαζί μας. 

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, ας ενώσουμε τον θυμό μας εναντίον της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της γερμανο-τουρκικής «φιλίας» που επιτρέπει θανατηφόρους πολέμους, σκληρούς εκτοπισμούς και εποχή παρουσίας τζιχαντιστών. 

Πρόκειται για πόλεμο που ανέχεται και χρηματοδοτεί η Γερμανία. Όχι όμως μαζί μας, για αυτό και δεν θα γίνουμε συνεργοί στον πόλεμο και τον φασισμό!”, καταλήγει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Η Γερμανία θα παραδώσει 6 σύγχρονα υποβρύχια στην Τουρκία τύπου Type-214, ενώ έχουμε σε αναμονή και άλλα αμυντικά προγράμματα,τα οποία το Βερολίνο δεν πρόκειται να τα ακυρώσει.

Αντιθέτως η τουρκο-γερμανική φιλία και συμμαχία έχει φουντώσει και έχει πλέον στόχο το Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο μαζί με την Κύπρο.

Η Αθήνα μαζί με την Λευκωσία οφείλουν να ξεμπροστιάσουν τον άξονα αυτό, τον οποίο συμπληρώνουν Ρώμη και Μαδρίτη,ενισχύοντας την συμμαχία με την Γαλλία και επεκτείνοντας την συνεργασία με τις ΗΠΑ ,το ταχύτερο δυνατό,διότι οι Τούρκοι όπως όλα δείχνουν βιάζονται και πολύ μάλιστα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.