Πε. Οκτ 1st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Βερολίνο απαξιώνει το αίτημα των πολεμικών αποζημιώσεων – Ξερό «ΟΧΙ» – Ούτε μισή σελίδα η απάντηση

1 min read

Με την 28η Οκτωβρίου να πλησιάζει, εκτός από τις μνήμες της ηρωικής αντίστασης του ελληνικού έθνους ταυτόχρονα επανέρχονται και οι μνήμες των γερμανικών θηριωδιών στην Ελλάδα για τις οποίες η Γερμανία ουδέποτε πλήρωσε.

Πριν λίγους μήνες η ελληνική κυβέρνηση (στα πλαίσια της ευκαιριακής και προεκλογικής αντιμετώπισης σοβαρών ζητημάτων που μας έχει συνηθίσει το πολιτικό σύστημα)  είχε στείλει ρηματική διακοίνωση στο γερμανικό ΥΠΕΞ με την οποία το καλούσε σε διαπραγματεύσεις για τις αποζημιώσεις.

Όλοι περίμεναν μια αρνητική απάντηση.. αλλά η απάντηση του Βερολίνου μπορεί να χαρακτηριστεί και ως απαξιωτική.

Βέβαια πρώτη το απαξίωσε το ζήτημα η τότε ελληνική κυβέρνηση με τον ευκαιριακό και πρόχειρο τρόπο που το χειρίστηκε-απαίτησε.

Ούτε μια σελίδα δεν καλύπτει η επίσημη απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών προς την Ελλάδα, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Με λακωνικό κι απαξιωτικό τρόπο, το Βερολίνο απάντησε στη ρηματική διακοίνωση που είχε κάνει η Ελλάδα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Ιούνιο, για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Στην απάντησή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας απλά επαναλαμβάνει την πάγια θέση του Βερολίνου, ότι δηλαδή έχει ρυθμιστεί νομικά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η Γερμανία αναγνωρίζει την πολική και ηθική ευθύνη της για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σημείωσε εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ και πρόσθεσε, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ελπίζουμε να συνεχίσουμε το δρόμο της συμφιλίωσης με την Ελλάδα, που ξεκίνησαν οι προηγούμενες γενιές».

Η «στεγνή» απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν σχεδόν αναμενόμενη, σημειώνει η DW, που εκτιμά ότι θα αποτελούσε έκπληξη αν το Βερολίνο έπαιρνε θέση στις επιμέρους ελληνικές αξιώσεις που αναφέρονται στη ρηματική διακοίνωση που επιδόθηκε από τον Ελληνα πρέσβη Θεόδωρο Δασκαρόλη, στις 4 Ιουνίου στο γερμανικό ΥΠΕΞ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.