ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Βερολίνο ανακοίνωσε νέα διάσκεψη για την Λιβύη & πάλι χωρίς την Ελλάδα!

1 min read

Για άλλη μια φορά το Βερολίνο προκλητικά αποκλείει την Ελλάδα από τη νέα διάσκεψη για την Λιβύη υπακούοντας στις απαιτήσεις της Άγκυρας και του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Είναι σαφέστατη η ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΕΞ η οποία ξεκαθαρίζει ότι θα συμμετάσχουν στη νέα διάσκεψη αυτοί που συμμετείχαν στην προηγούμενη!

Έτσι για άλλη μία φορά το Βερολίνο αδιαφορεί για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία αμφισβητεί ευθέως το φιλοτουρκικό καθεστώς της Λιβύης το οποίο έχει συνάψει συμφωνία αρπαγής της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μαζί με την Άγκυρα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών οι οποίες επιδιώκουν να μεσολαβήσουν προκειμένου να συναφθεί συμφωνία ειρήνης στη Λιβύη αναμένεται να συναντηθούν στα μέσα του Μαρτίου, δήλωσε χθες Κυριακή ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χάικο Μάας.

Οι μεγάλες δυνάμεις συμφώνησαν τη 19η Ιανουαρίου στο Βερολίνο να υποστηρίξουν την εύθραυστη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη.

Ομως τα αντίπαλα μέρη δεν τηρούν την εκεχειρία, ενώ χώρες που υποστηρίζουν τον αυτοαποκαλούμενο Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ή τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ δεν σταματούν να τους προμηθεύουν όπλα.

Έντεχνα πάντως το Βερολίνο αποφεύγει να κατονομάσει την Άγκυρα η οποία όχι μόνο στέλνει οπλισμό αλλά επιπλέον στέλνει και στρατιωτικές δυνάμεις για να οργανώσουν και να πολεμήσουν μαζί με τον GNA κατά των δυνάμεων του LNA των οποίων ηγείται ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ.

«Ολοι οι υπουργοί Εξωτερικών (των χωρών) που συμμετείχαν στην πρόσφατη διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο θα συναντηθούν ξανά στα μέσα Μαρτίου», είπε ο Μάας στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Είναι σημαντικό τα αντίπαλα μέρη στη Λιβύη να κάνουν συναντήσεις «μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες», πρόσθεσε.

Η λεγόμενη επιτροπή 5+5 που θα αποτελείται από πέντε αξιωματικούς των δυνάμεων κάθε πλευράς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Διάσκεψης του Βερολίνου, δεν συναντήθηκε όπως σχεδιαζόταν υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την περασμένη Τετάρτη.

Η Γερμανία θα καταβάλλει προσπάθεια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επικυρώσει απόφαση βάσει της οποίας οι χώρες που παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων, το οποίο έχει επιβληθεί στη Λιβύη από το 2011, να αντιμετωπίσουν «συνέπειες», δήλωσε ακόμη ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.