ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Typhoon θα μπορούσε να γίνει ο φρουρός της Ελλάδας στο Αιγαίο

1 min read

Η συνεχής ενίσχυση της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, και οι απειλές που αναδύονται τα επόμενα χρόνια αργά ή γρήγορα θα κάνουν επιτακτική την ανάγκη ανανέωσης/ενίσχυσης του δυναμικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας με ένα ΝΜΑ

Μέσα στην επόμενη δεκαετία η Πολεμική Αεροπορία θα «χάσει» τα εκσυγχρονισμένα F-4E Phantom, ενώ μάλλον και τα εναπομείναντα Mirage 2000 EGM/BGM θα αποσυρθούν από υπηρεσία. Αρκετά νωρίτερα θα πρέπει ίσως να ξεχάσουμε και κάποια από τα 32 F-16C/D Block 30, τα οποία έχουν ήδη δηλωθεί σαν διαθέσιμα προς πώληση. Θεωρητικά 20 από αυτά θα εξοπλίσουν μοίρα LIFT, ενώ 12 θα πωληθούν. Ακόμη κι αν τα 20 μείνουν σε υπηρεσία, η μαχητική τους αξία θα είναι μάλλον αμελητέα στο εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον του Αιγαίου, και ο χρόνος επιβίωσής του περιορισμένος σε περίπτωση σύγκρουσης.

Σε περίπτωση που η χώρα μας δεν επιθυμεί να ρίξει «λευκή πετσέτα» στο Αιγαίο, είναι υποχρεωμένη να κάνει επενδύσεις στην Άμυνα και την Ασφάλεια. Ανάμεσα σε αυτές τις «επενδύσεις» είναι η επιλογή ΝΜΑ, που θα πλαισιώσει τα F-16V και τα Mirage 2000-5Mk2 στα χρόνια που θα έρθουν. Κι όπως επίσης έχουμε γράψει, αν η Αεροπορία αποφασίσει πως χρειάζεται ένα μαχητικό 5ης γενιάς, τότε η επιλογή του F-35 είναι άμεση και αυτονόητη. Αν όμως θέλει να εξετάσει κάθε δυνατή επιλογή, τότε θα προχωρήσει σε ένα Ανοιχτό Διεθνή Διαγωνισμό με συμμετοχές φανταζόμαστε από όλα τα «καλά παιδιά», Lockheed Martin F-35, Boeing F-15 Silent Eagle & F/A-18E/F Block 3, Dassault Rafale F4, Saab Gripen, Eurofighter Typhoon.

To τελευταίο συνεχίζει την -απέλπιδα κατά πολλούς- προσπάθειά του να αντιμετωπίσει το πανίσχυρο F-35A. Το Typhoon επίσης συνεχίζει να προωθείται επιθετικά στην Γηραιά Ήπειρο (γιατί στην Μέση Ανατολή τα πάει περίφημα).

Πως το ευρωμαχητικό θα μπορούσε το να προστατέψει την εθνική μας ακεραιότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο OnAlert.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.