ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το τουρκικό ΥΠΑΜ στοχοποιεί τον Έλληνα διοικητή για την απόπειρα νηοψίας και μιλά για… bullying

1 min read

Μέσα σε όλα, η Τουρκία ζητά (ξανά) την αποστρατικοποίηση έξι ελληνικών νησιών

Γράφαμε και χθες ότι ο λόγος που έχουν «σκυλιάσει» οι Τούρκοι για τη γερμανική απόπειρα νηοψίας στο φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Λιβύης, είναι επειδή ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων της επιχείρηση IRINI είναι Έλληνας. Ε λοιπόν, η σημερινή προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας το επισφράγισε κιόλας με μια εξόχως χαρακτηριστική ατάκα: «Είναι προφανές ότι ο Διοικητής που ελέγχει τα πλοία στη θάλασσα ενήργησε μεροληπτικά και συναισθηματικά σε αυτήν την λανθασμένη πρακτική».

Κατά τα άλλα, είχαμε τη γνωστή τουρκική αντιμετώπιση με μεγαλοστομίες, προκλήσεις και απειλές και μέσω του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος προειδοποίησε ότι «η Τουρκία δεν θα αφήσει τίποτα αναπάντητο και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα». Στο πλαίσιο του… διεθνούς δικαίου φυσικά.

Αναφέρει μεταξύ άλλων το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του: «Η έρευνα των ένοπλων Γερμανών στο πλοίο έγινε με τη βία παρότι δεν είχαμε δώσει τη συγκατάθεσή μας και επί 16 ώρες το πλήρωμα είχε αντιμετώπιση εγκληματιών. Το κέντρο της επιχείρησης ήταν στη Ρώμη, ο διοικητής Ιταλός, ο αναπληρωτής του Γάλλος και ο διοικητής ναυτικών δυνάμεων Έλληνας.  Τα επιχειρησιακά στοιχεία στη θάλασσα αποτελούνται από ελληνικές, ιταλικές και γερμανικές φρεγάτες. Είναι προφανές ότι ο Διοικητής που ελέγχει τα πλοία στη θάλασσα ενήργησε μεροληπτικά και συναισθηματικά (σ.σ. επειδή είναι Έλληνας) σε αυτήν την λανθασμένη πρακτική. Έχουμε όλα τα δίκαια σχετικά με αυτό το ζήτημα. Ένας τέτοιος εκφοβισμός θα είναι ένα παράδειγμα για άλλες πρακτικές».

Από την πλευρά του και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε δήλωση για το θέμα: «Θα δώσουμε την απάντηση στο πεδίο και θα ακολουθήσουμε επίσης τη δικαστική και πολιτική διαδικασία. Θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο. Αυτή είναι η εντολή του Προέδρου μας. Δεν θα αφήσουμε κάτι αναπάντητο. Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα. Τώρα η πειρατεία εμπορικών πλοίων αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Επομένως, από τώρα και στο εξής, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα, καθώς δεν θα επιτρέπουμε τέτοια πράγματα».

Δεν λιώνει η «καραμέλα» της αποστρατικοποίησης

Με τρεις νέες Navtex που εξέδωσε σήμερα, η Τουρκία ζητά την αποστρατικοποίηση έξι ελληνικών νησιών, υποστηρίζοντας, κλασικά, ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων.

Οι τρεις Navtex εκδόθηκαν από την Υδρογραφική Υπηρεσία της Σμύρνης και αφορούν τη Χίο, τη Σάμο, τη Λήμνο, την Ικαρία, την Πάτμο και τη Σαμοθράκη.

Η απάντηση στην τουρκική θρασύτητα: Αναφαίρετο το δικαίωμά μας για αμυντική θωράκιση όλων των Νησιών μας στο Αιγαίο

Πηγή newsbreak.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.