ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το τέλος του Mega από τα συνδρομητικά, η αναστάτωση σε Alpha, Ant1 και Open

1 min read

Το τέλος του πάλαι πότε μεγάλου καναλιού ακόμη και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες, οι έξι επιχειρηματίες που κινούν τα νήματα, η τράπουλα που μοιράζεται ξανά και ξανά, δημιουργούν ένα σκηνικό στον κόσμο των media που απασχολεί.

Τη στιγμή που το Mega, πλέον, έχει σταματήσει να εκπέμπει ακόμη και από τις Nova και CosmoteΤV έπειτα από ενημέρωση του ΕΣΡ και το πρόγραμμά του είναι διαθέσιμο μόνο από τον ιστότοπο www.megatv.com, δύο νέα κανάλια βρίσκονται στα σκαριά.

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και το επιτελείο του δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς για να βγει στον αέρα στις αρχές του 2019, μέσω διαδικτύου για αρχή, ο νέος του σταθμός με διευθύντρια την Πόπη Τσαπανίδου. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού δεν επιθυμεί να χάνει χρόνο περιμένοντας τη νέα προκήρυξη για τις δύο άδειες γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας από το ΕΣΡ, οπότε και αποφάσισε αρχικά να κινηθεί στο διαδίκτυο.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το σταθμό να κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα μέσω ίντερνετ και, μετέπειτα, να διεκδικεί τη δική του συχνότητα και στη μικρή οθόνη, όπως το ορίζει η νομοθεσία και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Να σημειωθεί ότι η ALTER EGO, δικαιωμάτων Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει καταθέσει αίτηση για την έκτη άδεια και έχει δώσει την εγγυητική ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις αρχές του 2019, θα είναι όλα έτοιμα και για τον ΣΚΑΪ 24, το νέο 24ώρο ενημερωτικό κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου. Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Νίκος Στραβελάκης έχει αναλάβει το σχεδιασμό και τη στελέχωσή του, ενώ ο ΣΚΑΪ 24 θα μεταδίδει το πρόγραμμά του από σταθμό περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ποιο θα είναι αυτό το κανάλι.

Να υπενθυμιστεί ότι είχαν γίνει διευρυμένες συζητήσεις με τα στελέχη του Action 24, αλλά το deal δεν προχώρησε. Δημοσιογραφικά φαίνεται ότι ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Νίκος Στραβελάκης θέλουν να κάνουν «θόρυβο», με το Νίκο Ευαγγελάτο να βρίσκεται ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία και το Δημήτρη Καμπουράκη να φαίνεται ότι έδωσε τα χέρια. Στόχος είναι το κανάλι να «εκμεταλλευτεί» με το σωστό τρόπο την προεκλογική περίοδο που έπεται και να κερδίσει σύντομα το στοίχημα της επιτυχίας.

Τα νέα δεδομένα στον Alpha μετά την εξαγορά
Το προηγούμενο διάστημα η εξαγορά του σταθμού Alpha από την εταιρεία «Seilla Enterprise Limited», 100% θυγατρική της «Motor Oil», ιδιοκτησίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη, προκάλεσε εντυπώσεις και σχολιάστηκε ιδιαίτερα.

Αν και αρχικά άνθρωποι από Alpha και Star ανέφεραν ότι όλα θα βαδίσουν ομαλά και χωρίς προβλήματα, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Μετά την άφιξη του Μανώλη Δραϊνάκη, στενού συνεργάτη του διευθύνοντος συμβούλου του Star Πάνου Κυριακόπουλου, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Alpha, το κλίμα στα γραφεία της Κάντζας είναι τεταμένο.

Η νέα διοίκηση επιθυμεί να εφαρμοστεί πρόγραμμα εξυγίανσης, που περισσότερο θα αφορά στις περικοπές των χρυσών μισθών που παίρνουν κάποια διευθυντικά στελέχη και τηλεαστέρες, ακόμη και σε εποχές κρίσης. Το μεγάλο ζητούμενο είναι το αν οι προαναφερθέντες θα το δεχτούν ή θα πάρουν την απόφαση να αποχωρίσουν, δημιουργώντας νέα δεδομένα και πολλές «αναταραχές»!

Οι προσπάθειες του Ant1 και η διάψευση για την παραίτηση Ποφάντη
Δύσκολη η φετινή σεζόν για το κανάλι του Αμαρουσίου, που αν και σημειώνει μία μικρή άνοδο στους πίνακες της Nielsen σίγουρα δεν έχει καταφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα στελέχη συνεχώς ρίχνουν στο τραπέζι ιδέες και ονόματα προσώπων προκειμένου το πρόγραμμα να «πάρει τα πάνω του», όμως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Τη στιγμή, μάλιστα, που ετοιμάζονται να βγουν στον αέρα κάποια πρότζεκτ από το παρελθόν, όπως το «The 2night show» με το Γρηγόρη Αρναούτογλου», και το βλέμμα είναι στραμμένο και στα φορμάτ του δεύτερου μισού της σεζόν, φήμες ήθελαν το Τζώρτζη Ποφάντη να παραιτείται από τη θέση του διευθυντή προγράμματος.

Αν και το κανάλι διέψευσε κατηγορηματικά την εν λόγω φήμη, τα μόνα σίγουρα είναι ότι «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» καθώς και το ότι ο εν λόγω άνθρωπος έχει χρεωθεί αρκετές αποτυχίες του Ant1.

Οι χαμηλές πτήσεις του Open
Ένα μήνα συμπληρώνει το νέο πρόγραμμα του Open στον αέρα και, σίγουρα, τα χαμόγελα είναι παγωμένα στα στελέχη του καναλιού. Δυνατά ονόματα ρίχτηκαν στην αρένα, όπως αυτό της Έλλης Στάη, όμως αποδεικνύεται ότι αυτή η προσπάθεια δεν είναι αρκετή και δεν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στους πίνακες τηλεθέασης.

Μέχρι το τέλος του έτους, οι ιθύνοντες θα μπορούν να κάνουν μία πρώτη αξιολόγηση και, αντίστοιχα, να κάνουν διορθωτικές αλλαγές και στοχευμένες κινήσεις, με στόχο έστω και τη μικρή άνοδο στην κατάταξη.

Μέχρι τότε, φαίνεται ότι κάποια από τα πρότζεκτ θα μπουν στον πάγο, όμως το μουσικό σόου «La Banda». Οι συμμετοχές δεν ήταν οι αναμενόμενες, το φορμάτ κοστίζει πολύ και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα βγει στον αέρα το πρώτο μισό τουλάχιστον της σεζόν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.