ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το συγκλονιστικό αντίο του πατέρα του Κατσίφα στον γιο του [βίντεο]

1 min read

Συγκλονιστικό ξέσπασμα από τον πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο τρισάγιο για τον γιο του μια ημέρα μετά την κηδεία του στους Βουλιαράτες.

«Τι ήθελες να κάνεις παιδί μου; Μια αναπαράσταση στη μνήμη των 13.000 αμούστακων παιδιών αυτό ήθελες να κάνεις παιδί μου. Αλλά τα ανδρείκελα, τα γαϊδούρια, της αστυνομίας σε προκάλεσαν και εσύ τα έριχνες στη γή και όχι κατά πάνω αλλά προκαλώντας έφυγες να αντιλαλήσουν τα βουνά από τον ήχο του όπλου σου. Προς τιμήν των ηρώων μας που πολεμούσαν τον φασισμό. Αιωνία σου η μνήμη παιδί μου, που δεν βαστούσες τον φόβο στην κοιλιά όπως ορισμένοι που έχουμε το λαγό μέσα μας. Παιδί μου, παλικάρι μου, έδιωξες το φόβο της μειονότητας για τα δικαιώματά της, να είσαι καλά. Καλό ταξίδι παιδί μου».

Ξημερώματα αφέθηκαν ελεύθεροι οι Έλληνες ομογενείς της Βορείου Ηπείρου από τους Αλβανούς

Στις 3 τα ξημερώματα αφέθηκαν τελικά ελεύθερα τα 12 άτομα που προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα το μεσημέρι της Πέμπτης στους Βουλιαράτες.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες που έμειναν στο αστυνομικό τμήμα ήταν κορυφαία στελέχη της ομογένειας στη Βόρεια Ηπειρο.

Πρόκειται για τους Μπάμπη Καραθάνο- Πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Θωμά Στέφο Πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΌΝΟΙΑ ,Χρήστο Ντούτση- πρώην Έπαρχο Άνω Δρόπολης, Αντρέα Κούρτη, Σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης.

Ο κ. Ντούτσης μίλησε στο OpenTV και περιέγραψε πώς έγινε η προσαγωγή αλλά και τι συνθήκες επικράτησαν στο Αργυρόκαστρο.

«Κυκλοφορούσαμε στη Δρόπολη, όταν ξαφνικά μας κύκλωσαν τέσσερα αυτοκίνητα, μας πήραν τα κινητά και μας πήγαν για εξακρίβωση στοιχείων» περιέγραψε τη στιγμή της προσαγωγής.

«Στο ΑΤ Αργυροκάστρου μας συμπεριφέρθηκαν καλά αλλά μετά μας φύλαξαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Μας είχαν τον καθένα ξεχωριστά, δεν μας άφηναν να μιλήσουμε με κανέναν» είπε ο κ. Ντούτσης για όσα συνέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Κατά την εκτιμήσή του η προσαγωγή έγινε «για εκφοβισμό, ότι εμείς κάνουμε κουμάντο».

Συνολικά τα μέλη της ομογένειας και οι υπόλοιποι προσαχθέντες έμειναν στο ΑΤ Αργυροκάστρου για 7 ώρες αν και όπως είπε ο κ. Ντούτσης οι Αλβανοί αστυνομικοί «μας είπαν αρχικά για 20 λεπτά».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.