ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το σχέδιο για τη νέα ρύθμιση εξόφλησης χρεών προς το Δημόσιο – Ποιους αφορά

1 min read

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει πρόταση για ενδεχόμενη ρύθμιση στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι και να ρυθμίσουν την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το Δημόσιο σε έως και 36 μηνιαίες δόσεις αν δεν υπερβαίνει η οφειλή τα 3000 ευρώ και σε ακόμη περισσότερες δόσεις που μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 120 για μεγαλύτερα ποσά.

Το σχέδιο το οποίο προτείνεται θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές προκειμένου να εγκριθεί. Ο στόχος είναι να δίνεται το δικαίωμα σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους οφείλουν στο Δημόσιο ποσά μέχρι 3000 ευρώ να τα αποπληρώσουν σε έως και 36 μηνιαίες δόσεις. Για όσους οφείλουν περισσότερα από 3000 ευρώ, αριθμός των μηναίων δόσεων ίσως να μπορεί να ανέλθει μέχρι και τις 120 δόσεις. Σε περίπτωση το ποσό κάθε μηνιαίας δόσης δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο των 50 ευρώ.

Για τους οφειλέτες που θα ενταχθούν στη ρύθμιση θα υπάρχουν και πρόσθετα ευεργετήματα, όπως είναι η διαγραφή του 85% των προσαυξήσεων και των προστίμων που τυχόν να έχουν επιβληθεί, η μη επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, δηλαδή η απαλλαγή του οφειλέτη από τον κίνδυνο κατασχέσεων σε εισοδήματα ,καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία και τέλος η αναστολή των διαδικασιών ποινικής δίωξης, εφόσον πρόκειται για χρέη άνω των 1000 ευρώ και φυσικά η άρση δεσμεύσεων που πιθανόν να έχουν επιβληθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς του φορολογουμένου οφειλέτη.

Ας ελπίσουμε το σχέδιο αυτό για τη νέα αυτή ρύθμιση να υλοποιηθεί άμεσα αυτήν την χρονιά, ώστε να ανασάνουν έστω και λίγο οι οφειλέτες, των οποίων ο αριθμός καθημερινά αυξάνεται.

Πηγή Πληροφοριών: Ημερησία

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.