ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το ΣτΕ ζητεί από το Δημόσιο στοιχεία για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους   60 ετών και άνω ανεμβολίαστους

1 min read

Στο πλαίσιο της εξέτασης των πολλαπλών προσφυγών για το πρόστιμο των 100 ευρώ που επιβάλλεται στους ανεμβολίαστους ηλικίας 60 ετών και άνω, το Συμβουλίου της Επικρατείας ζητεί από το Δημόσιο στοιχεία που θα συμβάλλουν στην έκδοση της σχετικής απόφασης.

Πιο συγκεκριμένα, η μείζονα Ολομέλεια του ΣτΕ, με σημερινή προδικαστική απόφασή της, αναβάλει την έκδοση οριστικής απόφασης για το ζήτημα του προστίμου και καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν στοιχεία (το λεγόμενο φάκελο) μέχρι την 6η Μαΐου 2022, προκειμένου το δικαστήριο να εκδώσει την οριστική απόφασή του.

Μεταξύ αυτών που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για το θέμα του εμβολίου είναι ένας πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δύο αρεοπαγίτες, ένας πρώην πρόεδρος Εφετών, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός, ένας ιερέας, ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ιδιωτικοί υπάλληλοι κλπ., οι οποίοι είναι όλοι άνω των 60 ετών. Ενώπιον της μείζονος Ολομέλειας του ΣτΕ, την 8η Απριλίου 2022 συζητήθηκαν οι αιτήσεις αρνητών εμβολιασμού κατά της COVID-19, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει τη μηναία καταβολή προστίμου των 100 ευρώ σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν και για όσο διάστημα παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Η εισηγήτρια των υποθέσεων, η σύμβουλος Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη, κατά την ημέρα της συζήτησης είχε αναφέρει ότι με δύο έγγραφα του ΣτΕ είχε ζητηθεί από τους συναρμόδιους φορείς του Δημοσίου, να αποστείλουν έγγραφα και στοιχεία στο ΣτΕ επί των επίμαχων υποθέσεων, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Σήμερα, η μείζονα Ολομέλεια του ΣτΕ με την προδικαστική απόφασή της ζητεί από τα συναρμόδια υπουργεία Επικρατείας, Οικονομίας και Υγείας, όπως και από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), να προσκομίσουν στοιχεία, μέχρι την 6η Μαΐου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει ανακοινώσει στις 23 Μαρτίου, ότι από 15 Απριλίου 2022 καταργείται το επίμαχο πρόστιμο.

Δημοσίευση στα Social Media