ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το σχέδιο πτήσης των τουρκικών F-16 στο Αιγαίο (ΦΩΤΟ)

1 min read

Χάρτης νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου δείχνει το flight plan Τούρκου πιλότου της 192 Μοίρας Τίγρης, της οποίας η συμμετοχή στην άσκηση «Tiger Meet» στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο ακυρώθηκε.

Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο υπήρξε τις τελευταίες ημέρες, τα οποία έθεσαν σε συναγερμό το ελληνικό επιτελείου. Όπως έχετε πληροφορηθή, τουρκικά μαχητικά προχώρησαν 168 παραβιάσεις με τις 41 εξ αυτών να είναι υπερπτήσεις πάνω από μεγάλα ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τη Σύμη, Ρόδο, Σάμο, Λέρο, Κω, Στρογγύλη, Νίσυρο, Χάλκη.

Διαφορετικά ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις και πάνω από τη Ρω, το Καστελλόριζο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, το Φαρμακονήσι, τους Φούρνους, τις Οινούσσες, το Αγαθονήσι και τη Σάμο.

Συνολικά έγιναν υπερπτήσεις πάνω από 22 ελληνικά νησιά. Όπως σημειώνεται, όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Αναλυτικά οι τουρκικές παραβιάσεις:

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: 9 (9×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ: 4 (2 UAV, 2 CN-235)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ: 22

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ: 10

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ: 23

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ: 168 (118 από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ: 2

ΠΕΡΙΟΧΗ: Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Οι 41 εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις.

2. Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική

Διάβημα και ακύρωση της συμμετοχής της τουρκικής αεροπορίας στο Tiger Meet

Ποιά ήταν η αντίδραση της Αθήνας; Υπήρξε διάβημα προς τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, αναφορικά με τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος συμπεριλαμβανομένων και κατοικημένων περιοχών.

Επίσης η Ελλάδα ακύρωσε και την πρόσκληση στην τουρκική πολεμική αεροπορία στην άσκηση Tiger Meet. Συγκεκριμένα, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο ελληνικό «Πεντάγωνο» υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να ακυρωθεί η πρόσκληση που είχε λάβει η Τουρκία για να λάβει μέρος στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Tiger Meet η οποία φέτος φιλοξενείται στα μέσα Μαΐου στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο

Η «Tiger Meet» είναι η άσκηση στην οποία συμμετέχουν όσες Μοίρες φέρουν την ονομασία «Τίγρεις», με την άσκηση να θεωρείται – δικαίως – μία από τις πιο απαιτητικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κυκλοφορεί φωτογραφία μέσα από κόκπιτ του τουρκικού F-16, στο οποίο φαίνεται σχέδιο πτήσης που ακολουθεί πιλότος της τουρκικής 192 Μοίρας . Πρόκειται για χάρτη νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου όπως διαβάσατε και παραπάνω υπήρξαν σφοδρές παραβιάσεις τα τελευταία 24ωρα. Σημειωτέον, ότι η 192 Μοίρα-Τίγρης της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ήταν η Μοίρα που θα ερχόταν να λάβει μέρος στην άσκηση «Tiger Meet», στο Άραξο, αλλά η συμμετοχή της ακυρώθηκε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.