ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία: συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα Δεκάδες οι νεκροί

1 min read

Το ρωσικό σφυροκόπημα στις πόλεις της Ουκρανίας συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα.

Από τη Λβιβ στα δυτικά μέχρι τη Ζαπορίζια και τα περίχωρα του Κιέβου, έπεσαν δεκάδες πύραυλοι. 20 αναχαιτίσθηκαν, λένε οι ουκρανικές Αρχές που δίνουν πληροφορίες και εικόνες με το σταγονόμετρο.

Μέσα σε 48 ώρες περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 100 είναι οι τραυματίες.

Για τα ρωσικά ΜΜΕ, τα χτυπήματα σε εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας, κεραίες τηλεφωνίας και υποδομές ύδρευσης, είναι πλήγματα κατά στρατιωτικών στόχων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αποσχιστές στο Ντονμπάς που παρά το ουκρανικό σφυροκόπημα και την υποχώρηση στα πεδία των μαχών εξακολουθούν να στηρίζουν με ακραία επιχειρήματα την ρωσική εισβολή.

«Παράθυρο» διαλόγου Μόσχας – Ουάσιγκτον

Ο Πάβελ Γκουμπαρέγ, αποσχιστής Ντονμπάς ανέφερε: «Ερχόμαστε να σας πείσουμε όχι να σας σκοτώσουμε. Αλλά εάν δεν θέλετε να αλλάξετε μυαλό θα σας σκοτώσουμε. Θα σκοτώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους, θα σκοτώσουμε ένα εκατομμύριο, πέντε εκατομμύρια. Μπορούμε να σας εξολοθρεύσουμε όλους».

Από τη Μόσχα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας άνοιξε μια χαραμάδα διαλόγου με την Ουάσιγκτον, ίσως στη Σύνοδο των G-20 στο Μπαλί, τον επόμενο μήνα όπου αναμένεται ότι θα είναι παρόντες Μπάιντεν, Πούτιν και Ζελένσκι.

Ο  υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε: «Το έχουμε πει πολλές φορές ότι ποτέ δεν αρνούμαστε συναντήσεις. Αν μας το προτείνουν, θα το εξετάσουμε».

Το ΝΑΤΟ διατηρεί υψηλούς τόνους και τονίζει ότι η στήριξη στην Ουκρανία πρέπει να είναι διαρκής.

Ο Γενικός Γραμματέας ΝΑΤΟ σημείωσε: «Εάν κερδίσει ο Πούτιν δεν θα είναι μόνο μόνο μία μεγάλη ήττα για τους Ουκρανούς αλλά θα είναι ήττα και κίνδυνος για όλους μας γιατί θα κάνει τον κόσμο περισσότερο επικίνδυνο και εμάς πιο ευάλωτους σε μεγαλύτερη ρωσική επιθετικότητα».

Οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου μέσω τηλεδιάσκεψης συζήτησαν σήμερα της κλιμάκωση στον πόλεμο της Ουκρανίας με τοποθέτηση και του Ουκρανού Προέδρου που ζήτησε περαιτέρω ενίσχυση από την Δύση προκειμένου να κερδίσει τον πόλεμο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.