ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το ρωσικό Ναυτικό απέκλεισε το λιμάνι της Οδησσού για τα πλοία που μεταφέρουν ουκρανικά σιτηρά

1 min read

Αποκλεισμένος είναι πλέον ο λιμένας της Οδησσού από το ρωσικό Ναυτικό μετά και τον απόπλου του τελευταίου πλοίου με σιτηρά της αποκαλούμενης «συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας» η οποία λήγει αύριο και δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Πρόκειται για υπό τουρκική σημαία πλοίο «Samsun» το οποίο απέπλευσε από την Οδησσό με κατεύθυνση τα Στενά .

Η συμφωνία για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών έχει καταγγελθεί από την Ρωσία καθώς η Δύση επιμένει στις κυρώσεις της, παρά την καλή θέληση που επέδειξε η Μόσχα αναφορικά με το ζήτημα.

Αυτή ήταν και η αιτία της ουκρανικής επίθεσης στο ναύσταθμο της Σεβαστούπολης: Να μην αποπλεύσουν οι μονάδες του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας για να αποκλείσουν το λιμάνι.

Πλέον από τα μεσάνυχτα, οποιοδήποτε πλοίο αποπλέει από το λιμάνι της Οδησσού, θα βυθίζεται: Η ρωσική ζώνη αποκλεισμού εκτείνεται σε βάθος 100 μιλίων.

Πλέον η εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών σταματά και ο Στόλος της Μαίρης θαλάσσης αναλαμβάνει την την τήρηση της ρωσικής δέσμευσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε εχθές σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νοτιοαφρικανό ομόλογό του  και εταίρο του στους BRICS, Σίριλ Ραμαφόζα  για την σχετική απόφαση.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν με το μνημόνιο Ρωσίας-ΟΗΕ για την άρση των εμποδίων για την εξαγωγή ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. Ο βασικός στόχος, η παράδοση σιτηρών στις χώρες που έχουν ανάγκη, κυρίως στην αφρικανική ήπειρο, δεν υλοποιήθηκε» ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου με αφορμή αυτήν την τηλεφωνική επικοινωνία.

Πηγη Pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.